Vest met raglanmouw breien “Touch of gold”

Dit keer heb ik me aan een patroon uit een tijdschrift gehouden. Ik heb een leuk patroon uitgezocht en heb garen gebruikt van ongeveer dezelfde dikte als in het patroon. Met mijn garen heb ik een proeflapje gebreid en kwam toevallig in 1 keer uit op dezelfde stekenverhouding als in het patroon. DUS 🙂 ik kon het patroon gewoon aanhouden.

Het patroon is van Katia en te koop op de Katia website. Ik heb maar een heeeel klein beetje gesleuteld aan het patroon.

Ik had nog een goudkleurig shirt met kolletje in de kast liggen waar ik dit vest bij wilde maken om zo een mooi setje te vormen. Op die manier kan ik mijn zomerse shirts toch ook in de winter dragen. Gewoon met een lekker vest eroverheen. 🙂

Ik heb dus bij de boorden een beetje goud terug laten komen door 2 toeren met een goudkleurig garen te breien. Ook in het laddergaren wat ik heb mee gebreid zit een klein beetje goudkleur. Tevens heb ik het vest iets langer gemaakt. Als je dat ook wilt begin je gewoon wat later met de armsgaten.

Dit vest is gebreid op naald 8 met 2 draden:

5 bollen Diablo Multi van Hobbii

5 bollen Ladder garen van de Wolwinkel

1 bolletje Twinkle van Scheepjes

Het vest heb ik dus helemaal met een dubbel draad gebreid (1 Diablo Multi + 1 Ladder). De 2 toeren met Twinkle heb ik ook met een dubbele draad Twinkle gebreid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s