Gebreid truitje, maat 3 jaar

Truitje maat 3 jaar_5

Dit schattige truitje met super handige knoopsluiting heb ik gebreid aan de hand van een Drops patroon. Ik had nog bollen liggen van Katia Baby Jacquard en heb daar een passend patroon bij gezocht. Het patroon is van onderen naar boven gebreid, volledig op de rondbreipen, maar ik heb mij daar niet helemaal aan gehouden. Ik vond het erg lastig om de rondgebreide panden en de rondgebreide mouwen op 1 rondbreipen gezamenlijk verder te breien. Ik heb het voor -en rugpand apart van elkaar verder gebreid en ook de mouwen heb ik apart gebreid en later alles in elkaar gezet.

Ik heb eerst met mijn garen Katia Baby Jacquard een proeflapje gebreid in tricotsteek. Het patroon van Drops is met pen 3,5 en 4 gebreid, maar om dezelfde steken verhouding te hebben moest ik met pen 4 en 4,5 breien. Ik heb de grootste maat 2 – 3/4 jaar aangehouden en heb het voor -en rugpand tot aan de oksel volgens het Drops patroon gebreid.

Vanaf de oksel heb ik het voor -en rugpand apart verder gebreid. Wel geheel volgens het Drops patroon wat betreft de minderingen voor de oksel en de raglan. Let op dat je dan bij het voorpand de 4 steken extra voor de knoopsrand niet vergeet!

Truitje maat 3 jaar_1

De mouwen heb ik ook apart gebreid, gewoon op een rechte pen. Ik heb ze wel tegelijk gebreid om er zeker van te zijn dat ik de meerderingen, en vervolgens de minderingen voor de oksel en de raglan, op dezelfde hoogte had zitten. Houd hierbij ook rekening met de knoopsrand in één van de mouwen!

Toen alle panden klaar waren heb ik de raglan naden en de zijnaden van de mouwen gesloten en vervolgens de steken langs de hals opgenomen. Ook hierbij gewoon volgens het patroon alle steken opnemen en in de eerste naald minderen. Ik kwam alleen niet op 66 steken uit, maar op 72. Dat heb ik zo gelaten en de kraag zit eigenlijk wel prima.

Toen nog even een paar leuke knoopjes op de sluiting gezet en ik was zeer tevreden met het resultaat. 🙂 Op 1 dingetje na eigenlijk. 😦 Mijn kabeltjes zijn niet allemaal gelijk, maar lopen van groot naar klein. Nieuw ontwerp? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s