Sweater “Shades of Yellow” breien

Sweater Shades of Yellow breien 3

Laat het zonnetje maar komen 🙂 De basis voor deze zonnige sweater is heerlijk zachte chenille. Ik houd van Bling dus heb ik er een draadje met paillettes doorheen gedaan en voor wat contrast een gemêleerd katoen draadje. Kortom een heerlijke zomer trui. Houd je niet van Bling dan laat je de paillettes gewoon weg en kom je ook nog een stuk voordeliger uit. Voor iedereen die recht en averecht kan breien is deze trui zo gepiept! (gebreid hi hi)

Gebruikte garens:

– 8 bollen Chunky Chenille te koop bij Wolplein

– 4 bollen Lazy Hazy Summer cotton van Rico

– 3 konen Party de Luxe van Hobbii

Er worden bij alle panden kantsteken gebreid!

Dit patroon is voor maat 38 / 40, want dat is mijn maat :). De panden zijn 52 cm breed en de totale lengte is 64 cm.

Rugpand: Zet 54 steken op (3 draden) met naald 10. Brei 4 toeren boord steek 1 x 1 met naalden 9. Begin en eindig met 1 KST recht. Verder breien met naald 10 in rechte tricotsteek. Bij 40 cm totale hoogte aan beide kanten van het werk 2 steken afkanten voor het begin van het armsgat. Vanaf hier voor de raglan in elke heengaande naald aan beide kanten 1 steek minderen op 2 steken vanaf de kant als volgt: 1 KST, 2 steken recht, 2 steken recht samen breien. Toer uitbreiden tot de laatste 5 steken: 1 steek recht afhalen, 1 steek recht breien en de afgehaalde steek hier overheen halen, 2 steken recht, 1 KST. Als er nog 18 steken over zijn, deze in een heengaande naald allemaal losjes afkanten.

Sweater Shades of Yellow breien 7

Voorpand: Breien als het rugpand, echter als er nog 20 steken op de naald zijn in de teruggaande naald de middelste 10 steken afkanten. Daarna in de laatste 3 naalden telkens 1 steek afkanten (2 steken samen breien) aan beide kanten van de hals.

Sweater Shades of Yellow breien 6

Mouw: Zet 22 steken op met naald 10. Brei 4 toeren boord steek 1 x 1 met naalden 9. Begin en eindig met 1 KST recht. Verder breien met naald 10 in rechte tricotsteek en in de eerste naald verdeelt 10 steken meerderen. Het meerderen doe je door de lus tussen 2 steken op de linker naald te nemen en deze gedraaid recht te breien. Vervolgens aan beide kanten van het werk 1 steek meerderen op een totale hoogte van 10, 15, 21, 26, 32 en 37 cm. Er zijn hierna 44 steken op de pen. Bij een totale hoogte van 41 cm aan beide kanten 2 steken minderen voor het armsgat. Daarna de raglan breien zoals bij het Voor -en rugpand. Er zijn daarna nog 8 steken over, deze in een volgende naald losjes afkanten. Brei nog een mouw.

In elkaar zetten: Zet eerst alle raglan naden aan elkaar. Ik doe dit vanaf de hals naar de oksel toe. Dan de zijnaden sluiten vanaf de pols naar beneden helemaal tot aan de boord.

Kraag: Neem met pen 9 alle steken op langs de hals en brei 3 toeren in boordsteek 1 x 1. Vervolgens 3 toeren recht breien met naald 8 en vervolgens met naald 10 alle steken losjes afkanten.

Alle losse draadjes wegwerken en klaar! 🙂

Sweater Shades of Yellow breien 3

Kijk hem eens glinsteren in het zonnetje 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s