Zomertrui “Yoga” breien

Yoga zomertruitje 6

Ik heb dit truitje gebreid op de rondbreinaald 5,5 en 6 met 2 draden Yoga van Katia.

Het patroon is van DROPS en vind je hier.

Het patroon is gratis en kun je gewoon thuis uitprinten.

Hoe ik het gebreid heb:

Ik heb een proeflapje gemaakt met naald 6 en 2 draden Katia Yoga. Ik had 17 steken op 10 cm breedte net als in het patroon van drops. Dus kan ik gewoon het patroon van Drops aanhouden, want daarin is het proeflapje ook 17 steken op 10 cm. Alleen wil ik iets langere mouwen aan deze trui en het achterpand wil ik graag in tricotsteek dus het wordt toch een beetje anders.

Ik heb de pas gebreid volgens het patroon van Drops in maat M. Ik ben begonnen met naalddikte 5,5 voor de ribbels en ben daarna verder gegaan met naald dikte 6. Aan het einde van de PAS heb ik i.p.v. 8 steken er slechts 1 steek bijgezet. Ik heb voor de mouwen namelijk 1 steek extra nodig om het ajour patroon te kunnen vervolgen. EN met 8 steken erbij zouden mijn panden te breed worden.

DE800E87-F793-4013-8C4B-3012F22695C3

De pas heb ik gebreid, helemaal tot en met maat XXXl. Pas toen had ik de lengte welke ik wilde hebben voor het armsgat (24 cm). Toen heb ik de mouwen op een hulpdraad gezet en ben ik verder gegaan met het, in het rond breien van het voor -en rugpand. De mouwen werden later afgemaakt. Mijn panden waren toen onder de oksel ongeveer 51 cm breed. Omdat ik het net even iets breder prettiger vind, heb ik na 4 cm aan beide kanten van de extra steek een steek gemeerderd. De meerdering heb ik gemaakt door een lus op te nemen tussen 2 steken in en deze gedraaid recht te breien. Mijn panden zijn hierna 52 cm breed.

Yoga zomertruitje 1

338671CA-058B-4ACD-A107-4D97825A42B4

TIP: plaats een markeer draad in de bijgezette steek onder de oksel. Links en rechts van deze steek worden de 2 meerderingen gemaakt.

Bij 62 cm totale hoogte van het voor -en rugpand ben ik overgegaan op naald 5 (geen 5,5 dus) en heb nog 2 ribbels gebreid. Daarna alle steken losjes afkanten.

Yoga zomertruitje 5

Vervolgend heb ik de steken van de mouw weer op de rondbreipen dikte 6 gezet en heb nog 14 toeren in het ajourpatroon gebreid. Daarna verder met naald dikte 5 en nog 2 ribbels breien. Vervolgens all steken losjes afkanten. De andere mouw natuurlijk hetzelfde breien.

Nu nog de losse draadjes wegwerken en dit heerlijke zomer truitje is ready to wear!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s