Muts en das in één voor ons kleine mannetje

Een even snel tussendoor project, en is hij niet schattig? En super functioneel? Een warme muts en das aan elkaar vast. Zo over je hoofd en alles wordt warm gehouden, je bolletje, je oren EN je nek. HEERLIJK 🙂

Het gratis patroon is van Katia en ik heb het garen gebruikt wat bij het patroon hoort.  Maar je kunt deze muts volgens mij in elke gewenste maat maken, als je gewoon even je hoofdomtrek meet en een proeflapje maakt met het garen wat je wilt gaan gebruiken. Stel je hebt met je proeflapje 15 steken op 10 cm en jou hoofd is 57 cm in omtrek, dan zet je dus 85 of 86 steken op. (5,7 x 15 = 85,5 steken). Je breit dan in tricotsteek tot je de gewenste hoogte van je kol/das hebt bereikt. Meet even op je gezicht hoe groot (breed) je de opening wilt hebben en reken uit hoeveel steken dat zijn. Dat steken aantal ga je dan in het midden van je werk afkanten en in de volgende naald weer opzetten. Dan weer een stuk verder breien. Ongeveer 10 cm hoog en vanaf daar geleidelijk aan minderen. Als je niet ingewikkeld wilt doen met minderen brei je gewoon rechtdoor zonder te minderen. Ik zou even meten vanaf tussen je wenk brouwen tot je kruin en deze maat aanhouden voor dit stuk rechtdoor breien. Dan gewoon alle steken afkanten, de muts dubbel vouwen (gelijk aan de opening) en de bovenkanten aan elkaar vastzetten. Als je dan nog op elke uiteinde een pomponnetje maakt dan is de muts helemaal af.

Je kunt deze muts op de rondbreipen breien of op een rechte breipen. Met de rechte pen moet je dan natuurlijk even een naad aan elkaar zetten.

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s