“Tropico” zomer truitje breien

Nou hier is dan het patroon van het zomertruitje, gemaakt met het garen Tropico van Lana Grossa. Ik heb gebruik gemaakt van een patroon van Lana Grossa, maar natuurlijk heb ik daar weer mijn eigen draai aan gegeven 🙂

Materialen: 6 bollen Tropico van Lana Grossa, breinaalden 4,5 en 5 , rondbreinaalden 4,5 en 5 (40 cm)

Nog te koop bij CRcouture en Pigouin Een leuk alternatief garen is Rico Superba Easy te koop bij Wolplein

Stekenverhouding: Ik heb een proeflapje gebreid met naald no 5 in patroon en had 22 steken op 10 cm breedte.

Patroon: 1e en 2e naald tekens herhalen.

1e naald: 1 kantsteek, 1 averecht, *1 omslag, 2 steken recht afhalen, 1 steek recht breien en de afgehaalde 2 steken over deze steek halen, 1 omslag, 1 averecht*, ** herhalen en de toer eindigen met 1 kantsteek.

2e naald: 1 kantsteek, *1 recht, 3 steken averecht*, ** herhalen en de toer eindigen met 1 recht, 1 kantsteek.

Kantsteek: elke toer beginnen en eindigen met 1 steek recht

(Dit patroon is voor maat 38/40. Mijn panden zijn 49 cm breed en 63 cm lang)

Rugpand: Ik heb 107 steken opgezet met naald no 4,5 en heb 4 cm in boordsteek 1 x 1 gebreid. Dan verder breien met naald no 5 in het patroon. Bij 55 cm totale hoogte voor de schouders aan beide kanten van het werk 3 x 7 en 1 x 8 steken afkanten. Daarna in een volgende toer alle resterende steken afkanten.

Voorpand: Net als het rugpand breien, maar nu bij 54 cm hoogte voor de hals de middelste 17 steken afkanten. Vervolgens aan beide kanten van de hals in elke 2e naald 4 x 4 steken afkanten. Tegelijk bij 54 cm hoogte voor de schouders afkanten zoals bij het rugpand. Er zijn hierna geen steken meer over.

Afwerking: De schoudernaden sluiten. Ook de zijnaden sluiten. Daarbij voor de armsgaten 20 cm openlaten. Ik heb een paar cm bij de boord niet vastgezet om een klein splitje te creëren. Daarmee voorkom je dat het truitje niet gaat opbollen, maar mooi recht naar beneden hangt.

Kraag: Alle steken opnemen rond de hals met naald 4,5. Bij mij waren dat 104 steken. 8 toeren recht breien en in de 9e naald alle steken afkanten met naald 5,5.

Mouw boord: Alle steken opnemen rond het armsgat met naald 4,5. Bij mij waren dat 84 steken. 8 toeren recht breien en in de 9e naald alle steken afkanten met naald 5,5.

Het is nu een fijn zomertruitje, maar als je er een herfsttrui van wilt maken brei je er 2 langere mouwen aan en draag je er een topje onder. Zelfs dan kan je dit truitje ook in de winter dragen.

PDF patroon Tropico zomertruitje

Lekker je eigen patroon in je mailbox ontvangen en uitprinten? Betaal hieronder direct met PayPal en ontvangen het PDF in je mailbox. Compleet met alle foto’s!

€ 3,00

Heeft u geen PayPal account? En u wilt toch graag het PDF patroon in uw mailbox ontvangen? Stuur dan even een berichtje via de contact pagina, dan krijgt u van mij een betaallink in uw email en kunt u gewoon met IDEAL betalen via uw eigen bank. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s