Glitter trui breien met 4 draden

Gebruikte materialen:

  • Katia Versailles kleur no. 86 (6 bollen)
  • Yarn & Colors elegant kleur no. 096 (4 bollen)
  • ICE ladder zwart/zilver (5 bollen) Hier te koop.
  • Phildar Diamant zilvergrijs (3 bollen)

Alle panden worden met 4 draden gebreid, van elke soort 1.

Proeflapje: Ik heb een proeflapje gebreid met breipennen no. 8 en ik had 11 steken op 10 cm breedte

Het rugpand en het voorpand worden in tricotsteek gebreid met een baan gerstekorrelsteek aan de zijkant.

Dit patroon is voor maat 38. Als je een andere maat wilt maken, meet dan even de breedte van een trui die je goed zit en maak eerst een proeflapje. Mijn trui is 54 cm breed. Als je bijvoorbeeld jouw trui 60 cm breed wilt en je hebt 11 steken op 10 cm in je proeflapje, dan begin je het voorpand en het rugpand elk met 6 x 11 steken = 66 steken. De baan met de gerstekorrel steek kan je dan eventueel 10 steken vanaf de kant beginnen, of waar jij hem hebben wilt. Succes en veel brei plezier!)

Rugpand: Ik wilde de panden 54 cm breed dus ik heb (afgerond) 60 steken (5,4 x 11 steken) opgezet met breipen no. 7 voor de boord. Ik heb 5 toeren ribbel steek (recht) gebreid en de teruggaande naald met pen no. 8 averecht gebreid. (Verder breien met pen no. 8) Alle heengaande naalden als volgt breien: 1 kantsteek, 5 steken recht, 11 steken gerstekorrel steek, rest recht breien en eindigen met 1 kantsteek. Alle teruggaande naalden als volgt breien: 1 kantsteek, averecht breien behalve de 11 steken gerstekorrel, deze ook gerstekorrel breien en de toer eindigen met 1 kantsteek.

Kantsteek: Telkens 1e steek recht afhalen, laatste steek recht breien.

Bij 62 cm totale hoogte voor de schouders aan beide kanten 2 x 10 steken afkanten, Daarna de resterende 20 steken afkanten.

Voorpand: 60 steken opzetten met pen no. 7 en 5 toeren ribbels (recht) breien. De teruggaande naald met pen no. 8 averecht breien. Alle heengaande naalden als volgt breien: 1 kantsteek, 42 steken recht breien, 11 steken gerstekorrel, 5 steken recht, 1 kantsteek. Alle teruggaande naalden als volgt breien: 1 kantsteek, averecht breien behalve de 11 steken gerstekorrel, deze ook gertsekorrel breien en de toer eindigen met 1 kantsteek. Bij 62 cm totale hoogte voor de schouders 2 x 10 steken afkanten. Tegelijkertijd voor de hals de middelste 14 steken afkanten en aan elke halskant nog 3 x 1 steek in elke volgende 3 toeren afkanten/minderen (door samen breien).

De mouwen worden in tricotsteek gebreid met aan de bovenkant een stuk in gerstekorrelsteek.

Mouwen: Met pen no. 7 22 steken opzetten en 5 toeren in ribbelsteek (recht) breien. De teruggaande naald met pen no. 8 averecht breien als volgt: 1 kantsteek, 1 steek averecht, *1 steek averecht tussen 2 steken in (meerdering), 2 steken averecht*, ** herhalen en eindigen met 1 steek averecht en 1 kantsteek. Er zijn nu 32 steken. Elke 4 cm hoogte (gemeten vanaf het begin) aan beide kanten van het werk 1 steek meerderen door de steek na en voor de kantsteek dubbel te breien. (Dus bij 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28, 32, 36, 40 en 44 cm.) TEVENS bij een totale hoogte van 30 cm overgaan op gerstekorrelsteek. Bij een totale hoogte van 45 cm alle steken losjes afkanten.

Hals/kraag: Met rondbreinaald no. 8 58 steken opnemen en in het rond gerstekorrelsteek breien. Bij 10 cm totale hoogte alle steken losjes afkanten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s