Katia Washi trui breien

Dit keer heb ik een patroon gekocht bij Katia. Ik was echt helemaal verliefd op de foto van het model trui en vooral de prachtige kleuren, dus heb ik de materialen en het patroon aangeschaft bij Katia. Ik mag het patroon dus niet beschrijven in mijn blog omdat het een kooppatroon is, maar ik kan jullie wel vertellen wat ik er aan heb veranderd en toegevoegd. Als je ook het patroon wilt kopen kan dat hier.

Ik heb het patroon aangepast omdat ik sowieso de mouwen langer wilde hebben en omdat mijn voor en rug pand te smal uitvielen. Als ik dat zo zou laten wist ik zeker dat de trui in de kast zou belanden en er nooit uit zou komen. Hij zou dan namelijk veel te strak zitten en en dan zou mijn kleine buikje zichtbaar zijn 😦

Ik heb het voorpand en het rugpand bij de schouders aan elkaar gezet en heb daarna met de rondbreinaald steken opgenomen langs de hals en daar een aantal toeren ribbels gebreid. Omdat de panden aan de onderkant omhoog krulden heb ik aan de onderkant van de panden ook de steken weer opgenomen en heb daar een paar toeren boordsteek gebreid.

Zo, nu waren mijn panden dus te smal geworden dus heb ik langs één zijkant van elk pand ook steken opgenomen en heb daar een aantal toeren ribbelsteek gebreid. Van boven naar beneden dus of van beneden naar boven, het is maar hoe je het bekijkt. Ik heb voor het armsgat 25 cm open gelaten en vanaf daar de steken opgenomen. Aan de onderkant zou ik een splitje willen dus ook daar heb ik tot ongeveer 2 cm boven de boord geen steken opgenomen. Zie de foto’s hieronder.

Ik kwam aan elk pand ongeveer 3 cm tekort in de breedte dus ik heb 3 cm ribbels gebreid. Daarna de panden aan elkaar gezet en langs het splitje heb ik wat vasten gehaakt.

De mouwen heb ik wat langer gebreid en ik heb er een kleine kop in gemaakt, omdat je met dit stugge garen de mouw er echt niet recht in moet zetten. Dan zou je een enorme prop onder je oksel hebben en dat zit echt niet lekker.

Ik ben erg blij dat ik al deze aanpassingen heb gedaan. Het is een heel andere trui geworden dan op het plaatje van Katia, maar hij zit wel lekker en op maat! Ik moet er wel heel eerlijk bij zeggen dat ik niet snel nog eens een trui met dit garen zou breien. Ik vind dit garen meer geschikt voor tassen en manden.

Als je deze trui ook gaat maken met al mijn aanpassingen in de lengte en breedte, houd er dan rekening mee dat je van elke kleur zeker 1 bol extra nodig hebt. Eén ding is zeker, dikke pennen dus snel klaar!

Veel brei plezier! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s