Citroen lemon scrubby haken

Scrubby citroen

Een scrubby is super handig in de keuken voor de afwas, maar ook voor ander schoonmaakwerk zoals wastafels en de douche. Ze laten beslist geen krassen achter dus ook veilig om uw anti aanbak pannen mee te reinigen. Scrubby’s kunt u wassen op 60 graden in de wasmachine, mits u ze gemaakt heeft van creative bubble garen. Ze geven niet af in de was en zijn zelfs kleurbestendig tegen bleek. Zelfgemaakte scrubby’s zijn goed voor het milieu want u kunt ze keer op keer opnieuw gebruiken. Dus zeg maar “bye bye” tegen de wegwerp schuursponsjes!

Benodigdheden:

  • Rico creative bubble garen in geel, groen en bruin
  • Haaknaald no. 3,5
  • Borduurnaald

Rico Creative bubble is o.a te koop bij Marlaine.nl

logo marlaine

Patroon:

Maak een magische ring met daarin 6 vasten

1e toer: Begin met 3 losse en haak in elke vaste van de vorige toer 2 stokjes (14)

2e toer: Begin met 3 losse en haak in elk vaste van de vorige toer 2 stokjes (28)

3e toer: Begin met 3 losse en haak stokjes met in elke 2e steek 2 stokjes

4e toer: Begin met 3 losse en haak stokjes met in elke 3e steek 2 stokjes

5e toer: Begin met 3 losse en haak stokjes met in elke 4e steek 2 stokjes

6e toer: Begin met 3 losse en haak stokjes met in elke 5e steek 2 stokjes

7e toer: Deze toer vasten haken. Begin met 1 losse, verder vasten haken en in deze toer tegenover elkaar 2 punten haken als volgt: 2 hstk in 1 steek, 1 hstk, 1 Stk, 2 stk in 1 steek, 3 dstk, 2 stk in 1 steek, 1 stk, 1 hstk, 2 hstk in 1 steek.

hstk = half stokje   dstk = dubbel stokje   stk = stokje   v = vaste   hv = halve vaste   l = losse

Het patroon zoals hierboven haak je 2 keer, dan de verkeerde kanten tegen elkaar aan leggen en met een toer vasten rondom aan elkaar vast zetten.haken

Blaadje:
Haak 14 l met groen, keer en haak 1 v in tweede l vanaf haak, 1 v in volgende st, 1 hstk in elke van de volgende 2 l, 1 stk in elke van de volgende 2 l, 1 dstk in volgende l, 1 stk in elke van de volgende 2 l, 1 hstk in elke van de volgende 2 l, 1 v in volgende l, 2 v in volgende v, haak dan op de onderkant van l als volgt: 1 v in volgende l, 1 hstk in elke van de volgende 2 l, 1 stk in elke van de volgende 2 l, 1 dstk in volgende l, 1 stk in elke van de volgende 2 l, 1 hstk in elke van de volgende 2 l, 1 v in elk van de laatste 2 l, hecht af.

Ophang lusje en steel:
Haak 27 l met bruin, 1 v in 2e l vanaf haak, 1 v in elke van de volgende 2 l, maak 1 blaadje vast aan steel met 1 v door 1 st op blaadje en 1 l op steel, haak 1 v in elke van de overgebleven l, maak een ring van de steel en maak vast met 1 hv door alle lagen heen. Zet met enkele steken het blaadje goed vast. Werk alle draadjes weg naar de binnenkant van de citroen.

Bij Samar Design kunt u super leuke Scrubby sets kopen, leuk om te hebben maar ook zeer zeker heel leuk om te geven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s