Baby dekentje, speelkleed

IMG_1880

Dit heerlijk zachte baby dekentje (70 x 105) heb ik in een week gehaakt met garen van LoveCrafts. Het is een maatje voor op het ledikant, maar je kan hem natuurlijk in elke gewenste maat maken. Ik kan niet wachten tot ik ons kleinkind eronder zie slapen. Ik heb 6 bollen gebruikt en haaknaald no. 6

Haaknaald 6 en 6 bollen Bernat Pipsqueak, kleur Funny Bunny Print

Patroon: 4 lossen, tot ring sluiten met halve vaste

3 lossen, 2 stokjes in de ring, *1 losse, 3 stokjes in de ring*, ** nog 2 x herhalen. Je hebt nu 4 groepjes met 3 stokjes en tussen elk groepje een losse. de toer sluiten met een halve vaste. Je hebt nu een rondje.

1 slip stitch achteruit op het laatste stokje zodat je uitkomt tussen 2 groepjes in. 2 lossen, 2 stokjes tussen de groepjes in, 2  lossen en nog 3 stokjes tussen dezelfde 2 groepjes in. 1 losse en *tussen de volgende 2 groepjes 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes, 1 losse*, ** nog 2 keer herhalen. de toer sluiten met een halve vaste. Je hebt nu een vierkant.

1 slip stitch achteruit op het laatste stokje. Op alle lange kanten haak je tussen alle groepjes 3 stokjes met daartussen in 1 losse. Op alle hoeken haak je 3 stokjes, 2 lossen , 3 stokjes. Zo wordt het vierkant steeds groter.

Als het vierkant 70 cm groot is kan je kiezen om zo door te gaan en een vierkante deken of speelkleed te maken voor bijvoorbeeld in de box of je gaat slechts aan 1 kant verder en maakt een langwerpige deken voor het ledikantje. Haak  dan  alleen nog heen en weer aan 1 kant.

Voor het langwerpige dekentje ga je als volgt verder:

1e: Je begint dan met een slip stich achteruit op het middelste stokje van het eerste groepje. Dan een slip stitch achteruit naar de hoek. Niet om de steken heen maar echt in een steek. Dan begin je deze toer met 3 lossen, dan 2 stokjes in de eerst lossen boog van de hoek, 1 losse, 3 stokjes tussen de volgende 2 groepjes, 1 losse, enz enz. Eindig de toer met 3 stokjes in de laatste boog. Maak het 3e stokje echt op een steek en niet in de boog. Zo krijg je een mooie rechte kant.

2e: Keren, 3 lossen, 3 stokjes tussen de volgende twee groepjes, 1 losse, enz. enz. Eindig de toer met 1 losse en een stokje in de 3e losse van het eerste stokje van de vorige toer. Haak zo verder heen en weer tot de lengte 105 cm is. Herhaal steeds deze twee toeren. Als alle bollen op zijn is je dekentje klaar!

IMG_1876

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s