Scrubby pannenspons

Zo wordt afwassen een fluitje van een cent! Fuuuuu…..

Dit is een variatie op de “gewone” scrubby, want deze heeft NOPJES. Super handig voor het zwaardere afwas werk! De scrubby is keer op keer opnieuw te gebruiken, want hij is wasbaar in de wasmachine op 60 graden. En slijtvast! Maakt dus snel je eigen Heavy Duty Scrubby, afwasspons. Mijn scrubby is 14,5 cm in doorsnee en heeft een lusje om hem gemakkelijk aan de kraan te laten uitlekken.

Ik heb haaknaald 3,5 gebruikt en Creative Bubble garen van Rico.

Creative Bubble 2.jpg KL

Begin met een magische ring met daarin 6 vasten.

Toer 1: (met roze) Haak in elke vaste 3 stokjes, sluit elke toer met een halve vaste.

Toer 2: (met crème) 3 lossen, 4 stokjes in dezelfde steek (tussen 2 stokjes van de voorgaande toer in), haal de haaknaald uit de lus en steek de haaknaald tussen het 1e (3 lossen) en 2e stokje door en pak de lus weer op de naald, de lus doorhalen, omslaan, doorhalen, 1 losse. *Sla 2 stokjes over, tussen de volgende 2 stokjes weer zo’n nop haken (nu met 5 stokjes)*. ** herhalen tot er 9 noppen zijn. Sluit de toer met een halve vaste.

Toer 3: (met roze) Tussen elke 2 noppen zitten 2 lossen. Begin met 1 losse en een vaste voor de nop. Dan *een vaste op de nop en een vaste om de 2 lossen van de vorige toer. Nu een stokje haken in het stokje van de roze toer (een toer lager dus) tussen 2 noppen in (lus goed omhoog halen) en nog een vaste om de 2 lossen*. ** herhalen. Sluit de toer met een halve vaste.

Toer 4: (met crème) Tussen alle noppen en bovenop alle noppen een nop haken. Totaal 18 noppen.

Toer 5: (met roze) Als toer 3 haken.

Toer 6: (met crème) Verdeeld 24 noppen haken.

Toer 7: (met roze) Als toer 3 haken, maar dan geen vasten op de noppen.

Toer 8: (met roze) De hele toer verlengde vasten haken en elke 8e steek dubbel haken (2 steken in 1 steek). Een verlengde vaste is: insteken, omslaan, doorhalen, omslaan, doorhalen door alleen de eerste lus, nogmaals omslaan en doorhalen door de tweede lus. Toer sluiten met een halve vaste. Nu voor het ophang lusje 10 lossen haken en 9 steken verder een vaste haken, omkeren en 10 vasten haken om de lossen lus heen. Eindigen met een vaste, draad afknippen en wegwerken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s