Mijn kerst stola is klaar, net op tijd pff

Joepie mijn kerst stola is af! Ik heb er 6 avondjes aan gewerkt en dat ging natuurlijk heerlijk snel op pen no.9. Uiteindelijk heb ik slechts 4 bollen Furry Tales van Scheepjes gebruikt, dus dat viel alweer mee. Wil je ook nog even snel een stola maken voor bij je feestjurk voor oudejaarsavond, dan vind je hieronder het patroon.

Het patroon is heel simpel!

Zet 40 steken op met naald no.9 en brei 3 toeren recht. De volgende teruggaande naald averecht breien, maar de eerste 3 steken en de laatste 3 steken brei je constant in alle naalden recht. Ik brei de stola verder in tricotsteek, dus alle heengaande naalden alle steken recht en alle teruggaande naalden averecht breien (behalve de eerste en laatste 3, die brei je dus recht). Als bol nummer 4 bijna op is brei je nog 3 naalden recht en kant je daarna alle steken losjes af.

Doordat je steeds de eerste en laatste 3 steken recht breidt krijg je een mooie rechte lap zonder omkrullende randjes. Veel plezier met je heerlijk warme (nep)bond stola!

En natuurlijk een fantastische kerst en nieuwjaar gewenst!

http://www.hakenenbreienmetsamar.com

IMG_1267

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s