Nog even snel een stola breien voor bij mijn KERST avondjurk

Mijn avond jurk voor het kerstfeest heeft een lage V rug en geen mouwen, brrr. Het zal misschien best warm zijn in de feestzaal, maar ik heb toch liever een stola bij de hand. DUS nog even snel een paar knotten gehaald en met pen 9 aan de slag! Er gaan 5 bollen Furry garen in mijn stola, dus elke dag een bol, dan moet ik het wel redden. Hij wordt 50 cm breed en 160 cm lang. Mijn stola is nog niet af maar ik deel vast het patroon met jullie.

IMG_1227 Mijn avondjurk is donkerblauw dus ik heb 5 bollen donkerblauw Furry Tales garen van Scheepjes gekocht. Ik gebruik naald no.9

Het patroon is heel simpel!

Zet 40 steken op met naald no.9 en brei 3 toeren recht. De volgende teruggaande naald averecht breien, maar de eerste 3 steken en de laatste 3 steken brei je constant in alle naalden recht. Ik brei de stola verder in tricotsteek, dus alle heengaande naalden alle steken recht en alle teruggaande naalden averecht breien (behalve de eerste en laatste 3, die brei je dus recht). Als bol nummer 5 bijna op is brei je nog 3 naalden recht en kant je daarna alle steken losjes af.

Doordat je steeds de eerste en laatste 3 steken recht breidt krijg je een mooie rechte lap zonder omkrullende randjes. Veel plezier met je heerlijk warme (nep)bond stola!

IMG_1232

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s