Clutch haken

Clutch haken 1

Ik heb dit clutch tasje gemaakt met een zilver glitter garen en haaknaald no. 3,5

Begin  met de bodem: Haak 15 cm lossen, 1 keer losse en dan 15 vasten haken (op elke losse 1). In de laatste losse 3 vasten extra haken en dan langs de andere kant van de opzet lossen weer in elke losse een vaste haken. In de laatste opzet losse ook 3 extra vasten haken. De toer sluiten met een halve vaste in de eerste vaste. Vanaf hier in de rondte blijven haken maar wel elke toer sluiten met een halve vaste en elke toer beginnen met een losse.  De bodem haken volgens onderstaand schema. Op de uiteinden wordt gemeerderd. X = 1 vaste, V = 2 vasten in 1 steek en de O = een opzet losse. Mijn bodem is 2,5 cm breed en 18 cm lang geworden.

Nu verder haken in het rond. Begin met 3 lossen en 1 stokje in dezelfde steek als waar de 3 lossen beginnen. Dan 1 lossen en nog 2 stokjes in dezelfde steek. *2 steken overslaan, in de volgende steek 2 stokjes, 1 losse , 2 stokjes*, ** herhalen en eindigen met een halve vaste in de 3e losse van de eerste steek. In alle volgende toeren wordt het groepje van 2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes om de losse in het midden van het groepje gehaakt. Haak tot een hoogte van 13 / 14 cm.

Om het tasje wat stevigheid te geven heb ik een lapje grijze vilt in het tasje vastgezet met een stiksteekje.

Nu in het rond 4 toeren vasten haken. Ik heb boven elk groepje 2 vasten gehaakt.

Bovenkant: De voor -en achterkant apart van elkaar haken, aan het begin van elke toer 1 losse en dan 2 steken overslaan, vasten haken tot het einde van de toer. Bij 5 cm totale hoogte van de bovenrand (3,5 cm breed) helemaal in het rond een schulprandje haken, dan afhechten.

Schulp randje: *5 stokjes in 1 steek, 1 steek overslaan, een vaste in de volgende steek, 1 steek overslaan*. ** herhalen.

Ik heb bij een hobby webshop een tas beugeltje gekocht en deze met de hand vastgezet.

Clutch haken 11

De lus die ik aan het tasje heb gezet is om om je pols te hangen, maar niet echt nodig als je de clutch gewoon in je hand houd.

Ik heb een paar toeren vasten gehaakt en deze dubbel gevouwen om een sliertje leer ter versteviging (eerste en laatste toer samen haken). Je kan ook een stukje stevig touw gebruiken ter versteviging. Daarna met wat steken stevig vastzetten op de gewenste plek.

Clutch haken 1

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s