Colsjaal van restjes haken

Een tijdje geleden heb ik een heerlijk zachte trui gebreid van Baby Alpaca wol. Daar had ik dus nog wat restjes van liggen en nu het wat kouder begint te worden is een col bij deze trui eindelijk best een leuk idee. Ik had ook nog een klosje met wat glitter garen en met de feestdagen in zicht vond ik dat wel leuk om een accent gegeven aan de col. Maar ik ben eigenlijk altijd wel gek op een glimmertje 🙂

Ik heb een super makkelijke stretcht steek gebruikt voor de colsjaal.

Ik heb de sjaal met een dubbele draad gehaakt op haaknaald no.7. Het is heel simpel, je meet gewoon de lengte van een col sjaal die je al hebt of je meet even met de cm om je hals hoe lang je de sjaal wilt hebben. Als je om je hals meet moet je dit wel verdubbelen omdat de sjaal natuurlijk 2 x om je hals gaat. Bij mij is de sjaal 135 cm lang. Je haakt een sliert van lossen op de gewenste lengte en sluit deze sliert tot een ring met een halve vaste in de eerste steek. Dan 1 losse en op de sliert van lossen de eerste toer haken: *1 vaste, 1 losse*, ** herhalen. Ik heb niet elke toer gesloten maar heb gewoon in de rondte door gehaakt. In de tweede en alle volgende toeren haak je de vaste om de losse van de vorige toer heen. Zo krijg je een heerlijk luchtig en stretchy patroon. Je haakt net zo lang door totdat je de gewenste breedte hebt bereikt. Bij mijn sjaal is dat 18 cm.

Je kan de sjaal natuurlijk in 1 kleur maken, maar het is ook heel leuk om met je restjes wat verschillende kleuren te gebruiken of zelfs 1 of 2 toeren met een glimmertje erin. Van licht naar donker is ook heel leuk! Veel haak plezier.

Ik heb mijn trui wat gezelliger gemaakt met deze colsjaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s