Luxe hoofdband breien (oorwarmers)

Hoofdband breien

Ik had nog 2 prachtige bolletjes fantasiegaren van Lana Grossa liggen. Iets met Mohair erin en allerlei kleine donkere pareltjes. Zooo mooi, maar ja wat moet je met slechts 2 bolletjes? Okay het wordt kouder buiten dus het idee was al snel geboren om er een mooie hoofdband van te maken. Het garen loopt van licht naar donker en omgekeerd dus dat geeft ook nog eens een leuk effect.

Ik heb gebreid op pen 4,5 en heb dat met een dubbel draad gedaan.

lana grossa

Mijn hoofdband is ongeveer 10 cm breed en 48 cm lang geworden.

Ik heb 23 steken opgezet (ik doe het opzetten van de steken altijd op een pen dikker en brei dan de eerste naald met de juiste maat, dan zitten die eerste steken niet zo strak :))

Het patroon bestaat uit 6 steken gerstekorrel steek, 1 averechte tricotsteek, 9 steken rechte tricotsteek, 1 averechte tricotsteek en weer 6 steken gerstekorrel steek.

Gerstekorrel steek is op de heengaande toer *1 steek recht, 1 steek averecht*, ** herhalen. Op de teruggaande toer brei je recht boven averecht en averecht boven recht. Zo krijg je de gersten korreltjes links en rechts op je hoofdband.

De 9 rechte tricot steken in het midden zijn voor het kabelpatroon en de 2 averechte tricot steken zitten links en rechts van het kabel gedeelte. Dus naast de rechte kabel steken heb je links en rechts een averechtse steek.

hoofdband 2 breien

Je breidt steeds 6 toeren volgens het patroon, dan 2 toeren om te kabelen (heen de kabel maken en terug volgens het patroon). Met een contrast draadje geef ik altijd aan waar ik met de 6 toeren patroon begin, zo raak ik de tel niet kwijt.

Er zitten 2 verschillende kabeltjes in die elkaar om de 6 naalden afwisselen. Het kabelen doe je altijd in een heengaande toer aan de goede kant van het werk. De eerste kabel gaat als volgt: (in de 9 middelste rechte tricot steken): 3 steken recht breien, de volgende 3 steken op een hulp naald zetten (kabelnaald) en de kabelnaald voor het werk houden. Dan de laatste 3 steken (van de 9) recht breien. Dan de 3 steken van de kabelnaald terug zetten op de breipen en deze ook recht breien. De teruggaande toer breien volgens het patroon.

6 Naalden patroon breien en dan de tweede kabel als volgt: de eerste 3 steken op de kabelnaald overzetten en deze achter het werk houden, 3 steken recht breien, de steken van de kabelnaald terug zetten op de breipen en deze recht breien, dan de laatste 3 steken recht breien. Terug weer volgens het patroon.

haarband breien

Vervolgens weer 6 naalden volgens patroon breien en de eerste kabel maken enz. enz. Bij een total lengte van 48 cm (even je eigen hoofd meten of een hoofdband die je al hebt) alle steken losjes afkanten. Het begin en het einde van de hoofdband met een stiksteekje aan elkaar zetten, draadjes wegwerken en klaar!

oorwarmers breien

Heerlijk zacht en lekker warm!

Hoofdband breien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s