Tasje voor je creditcard of betaalpas haken

Een heerlijk dagje shoppen, maar wel als een angsthaast je tas de hele dag stevig vasthouden? Klinkt bekend he?…………… Ik heb voor mijn betaalpas tegenwoordig een eigen tasje welke als een soort ketting onder mijn kleding hangt. Weegt niks dus je merkt er weinig van. En als je de “ketting” een leuk kleurtje geeft of glinster draadje past hij perfect bij je outfit. 🙂

Ik heb het tasje gemaakt van een bandjes garen uit mijn restjes mand. Het bandjes garen is van katoen dus kriebelt niet en weegt weinig.

IMG_0273

Met haaknaald no. 5 ben ik begonnen met 25 lossen. Het is natuurlijk afhankelijk van het garen en de naald dikte met hoeveel lossen je moet beginnen. Maar met haken is dat lekker makkelijk. Je houd gewoon je betaalpas erbij en legt je ketting van lossen tegen je betaalpas aan en zo kan je bepalen hoeveel lossen je ongeveer nodig hebt. Voor het patroon maakt het niet uit met hoeveel lossen je begint.

In de eerste toer haak je als volgt: *1 vaste, 1 stokje* Dit steeds herhalen tot het einde van je lossen. In de 2e toer haak je boven elke vaste een stokje en boven elk stokje een vaste. Het patroon verspringt dus. Deze 2e toer blijf je constant herhalen.

Let op! Je begint elke toer met 1 òf 2 lossen, dat hangt af van de steek waar je de toer mee moet beginnen. Dus als de eerste steek een vaste is begin je de toer met 2 lossen (stokje) en als de eerste steek een stokje is begin je de toer met 1 losse (vaste).

Naarmate je werk vordert sla je het werkje steeds even dubbel om te zien of je al de juiste hoogte hebt bereikt. Als dat zo is ga je nog door met een aantal toeren voor de klep (sluiting) van het tasje. Als je ook die groot genoeg vind haak je in de laatste toer in het midden tussen 2 steken in een sliertje van lossen voor de knoop. Ik heb 5 lossen gehaakt omdat ik een grote knoop heb gebruikt. Houd dus je knoop bij de hand zodat je even kan meten.

IMG_0104

Sla nu je werkje dubbel op de maat van je betaalpas, de klep laat je dus uitsteken, en zet dit even vast met een speld.

Je gaat nu de zijkanten samen haken, maar eerst haak je een paar slip stich steken (in steken, omslaan en direct door de lus op je naald halen) langs de zijkant om uit te komen bij de plek waar je begint met het samen haken van de zijkant.

IMG_0274

Je haakt langs de zijkant, de onderkant en de andere zijkant een toer van vasten. Op de hoekjes haak je 2 vasten in 1 steek om netjes de hoekjes om te gaan zodat deze niet gaan trekken. Indien nodig haak je meer dubbele vasten op de hoek, kijk gewoon even wat netjes staat.

IMG_0276

Weer uitgekomen bij de zijkant van het tasje haak je een sliert van lossen. Het aantal is weer afhankelijk van de dikte van het gebruikte garen en van je persoonlijke voorkeur. Gewoon weer even meten om je hals. Als je de gewenste sliert van lossen heb gehaakt dan zet je deze vast aan de andere zijkant van je tasje met een simpele vaste steek. De draad afknippen en met een borduurnaald de draad nog wat steviger vastzetten en wegwerken.

De knoop eraan zetten en je tasje is klaar! Als je de sliert van lossen van glitter garen maakt of een glitter draadje mee haakt dan is het net of je een leuke ketting om hebt. NIET het hele tasje met glitter garen maken want dat jeukt en kriebelt!

IMG_0105IMG_0104IMG_0102

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s