Lichtgewicht trui van Alpaca Silk

 

Ik heb deze trui met pennen nummer 6 en 7 gebreid met een dubbele draad Alpaca Silk van Drops. (maat 38) Kies je eigen favoriete kleuren want er zijn vele leuke kleurtjes verkrijgbaar in dit garen.

Voorpand: Met pen 7, 83 steken opzetten en daarna verder gaan met pen 6. De eerste naald alle steken averecht breien. Vanaf naald 2 boordpatroon breien (1 recht, 2 averecht). Daarbij de gehele boord de eerste en de laatste 3 steken recht breien voor het splitje onderaan de panden. Vanaf naald 3 de boordpatroon steken breien zoals ze zich voordoen. Bij 7 cm boord hoogte in een teruggaande naald alle steken recht breien en daarbij verdeeld 10 steken minderen. Dit doe je door elke 7e en 8e steek samen te breien. Er zijn nu 73 steken. Nu verder breien met naald 7 in omgekeerde tricotsteek. Dus de heengaande naalden averecht breien en de teruggaande naalden recht breien. Alle ribbels komen zo aan de goede kant van het werk. Als je dit lastig vind dan kan je ook de hele trui alle naalden recht breien. Bij 40 cm totale hoogte van kleur wisselen. Bij 62 cm totale hoogte de middelste 13 steken afkanten voor de hals. Daarna aan beide kanten van de hals nog 1 x 3, 1 x 2, en 3 x 1 steek afkanten. (Als je de hals wat lager wilt dan begin je eerder met het afkanten van de middelste steken) Bij 70 cm totale hoogte de resterende steken van de schouders afkanten.

Rugpand: Breien zoals het voorpand alleen een aantal naalden later met het afkanten voor de hals beginnen. Ik heb 4 pennen meer gebreid dan bij het voorpand. Nu de middelste 23 steken afkanten en daarna aan beide kanten van de hals nog 3 x 1 steek afkanten. Bij 70 cm totale hoogte de resterende steken van de schouders afkanten.

Mouwen: Met pen 7, 45 steken opzetten en daarna verder gaan met pen 6. De eerste naald alle steken averecht breien en daarna doorgaan met het boordpatroon. Na 4 cm boord in een teruggaande naald alle steken recht breien en hierbij verdeeld 5 steken minderen. Dit doen we weer door de 7e en 8e steek samen te breien. Daarna overgaan op pen 7 en de omgekeerde tricotsteek breien. Hierbij elke 4 cm aan beide kanten van het werk 1 steek meerderen. Dit doe ik door de 3e steek vanaf de kant dubbel te breien. Dus elke 4 cm worden en 2 steken gemeerderd. In totaal worden er in de mouw 20 steken gemeerderd. Bij 45 cm totale hoogte alle steken afkanten (60 steken).

In elkaar zetten: Eerst de schoudernaden aan elkaar zetten van het voor- en rug pand. Daarna de zijnaden van het voor- en rug pand aan elkaar zetten tot iets voorbij het midden van het pand. Hierbij het splitje (de 3 rechte steken) open laten. De draad niet te kort afknippen maar een lang stuk eraan laten om later de rest van de zij naad dicht te maken. Nu eerst de mouw naden sluiten en dan aan de panden bevestigen. Daarna als laatste de rest van de zijnaden dicht maken. Ik vond de hals wat te ruim en heb deze met wat gehaakte steken iets kleiner gemaakt. Ik heb een paar toeren met wat vasten en kreeftensteek gehaakt.

Trui van Baby Alpaca 7

Zo nu nog een leuke ketting erbij maken………………

Binnenkort zal ik een filmpje maken en daarin laten zien hoe ik de draadjes aan de binnenkant afwerk, zodat tijdens het dragen deze draadjes niet los gaan zitten en uit gaan steken.

Veel plezier met dit patroon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s