Nieuwe scrubbies in ADO Den Haag kleuren

IMG_9618

Twee nieuwe patroontjes voor de onmisbare scrubbies in de keuken. Ze wassen niet alleen super fijn af maar doen ook wonderen met beslagen glaswerk! De witte doffe aanslag welke ontstaat bij veel wassen in de vaatwasser verdwijnt als sneeuw voor de zon als je de glazen met een scrubbie afwast.

Ik heb voor deze scrubbies de kleuren groen en geel gebruikt. Dit blijken de kleuren van ADO Den Haag te zijn, maar maak ze gerust in je eigen favoriete kleuren. Het garen is van RICO Bubble en ik heb haaknaald no 3,5 gebruikt.

Vierkante Scrubbie: Maak een sliert van 25 lossen met geel en 1 losse om te keren. Dan een vaste haken in de 2e losse en daarna nog 24 vasten. 1 losse om te keren en weer 25 vasten haken, daarbij alleen in de achterste lus in steken. Dit doe je verder alle toeren, 25 vasten haken in de achterste lus van de steek. Doordat je steeds in de achterste lus haakt krijg je het ribbeltjes patroon vanzelf. Na 10 ribbels (20 toeren) van kleur wisselen (groen) en nog 10 ribbels haken. Dan de scrubbie dubbel vouwen en de laatste toer en de eerste toer met vasten aan elkaar vast haken.  Alle losse draadjes stop je aan de binnenkant van de scrubbie. Dan verder haken met vasten langs de ander 3 kanten en deze scrubbie is klaar! Dit laatste draadje trek je met de haaknaald naar het midden van de scrubbie. Overtollig draad voorzichtig wegknippen.

 

Ronde scrubbie: Deze begint met een magic loop met daarin 6 vasten (geel). Elke toer sluiten met een halve vaste in de eerste steek. Elke nieuwe toer beginnen met een losse. Alle toeren vasten haken.

1e toer: haak in elke vaste 2 vasten (12)

2e toer: haak in elke 2e vaste 2 vasten (18)

3e toer: haak in elke 3e vaste 2 vasten ( 24)

4e toer: haak in elke 4e vaste 2 vasten (30)

5e toer: haak in elke 5e vaste 2 vasten (36)

6e toer: haak in elke 6e vaste 2 vasten (42)

Van kleur veranderen door de halve (sluit) vaste met groen te haken.

7e en 8e toer haken zoals de voorgaande 6 toeren

Van kleur wisselen (geel)

9e, 10e en 11e toer haken zoals voorgaande toeren

Van kleur wisselen (groen)

12e toer haken zoals voorgaande toeren (in elke 12e vaste 2 vasten), de eerste cirkel is klaar!

Haak nog zo’n zelfde cirkel en in een 13e toer haak je beide cirkels aan elkaar vast door steeds een steek van de ene en een steek van de andere samen te haken met vasten. Dit doe je heel losjes en er worden in deze toer geen steken gemeerderd. Zorg ervoor dat alle losse draadjes weer tussen de 2 cirkels in zitten. Het laatste draadje weer met de haaknaald naar het midden trekken en overtollig draad voorzichtig wegknippen.

Klaar is de ronde scrubbie!

 

Om de scrubbies na het afwassen goed te laten drogen is zo’n uitlek mandje super handig! Zie rechter foto. De scrubbies kunnen gewassen worden in de wasmachine op 60 graden.

Veel plezier! 🙂

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s