Make up tasje haken

Zo leuk 🙂 Ik heb dit kleine tasje gemaakt van restgaren. Het staat heel gezellig in je badkamer met al je make up spulletjes erin.

Ik heb 1 draadje van mijn gemêleerde restgaren gebruikt en een draadje witte katoen. Dat heb ik samen, dus dubbeldraads gehaakt. We beginnen natuurlijk met de bodem!

CD11EB4F-28E2-40B5-A47E-1D96E640F5F2

 

Ik heb haaknaald no. 4 gebruikt, maar het tasje moet wel stevig worden zodat het uit zichzelf rechtop kan staan. Dus als je erg los haak gebruik dan een dunnere haaknaald.

1: Ik ben begonnen met 26 lossen, dan 3 vasten haken in de tweede losse en nog 23 vasten in elke volgende losse. Eindig met 3 vasten in de laatste losse en ga aan de andere kant verder. Weer 23 vasten en eindig met een slipstitch in de eerste vaste. Je hebt nu 52 vasten. (bij een slipstitch steek je in de steek, sla je een draad om en haal je deze lus door de steek en direct door de lus op je naald)

2: In de 2e ronde begin je met een losse welke niet meetelt als steek. Dan in de eerste 3 vasten elk 2 vasten haken. In de volgende 23 vasten elk 1 vaste haken en in de laatste 3 vasten weer elk 2 vasten haken. Eindig met een slipstitch in de eerste vaste. (58 vasten)

3: 1 losse, *2 vasten in de volgende steek, 1 vaste in de volgende steek* (* * 3 x). Dan 23 vasten en weer *2 vasten in de volgende steek en 1 vaste in de volgende steek* (* * 3 x), 23 vasten en eindigen met een slipstitch in de eerste vaste. (64 vasten)

4: 1 losse, *2 vasten, 2 vasten in de volgende steek* (* * 3 x). Dan 23 vasten en weer *2 vasten en 2 vasten in de volgende steek* (* * 3 x), 23 vasten en eindigen met een slipstitch in de eerste vaste. (70 vasten)

5: 1 losse, *1 vaste en 1 half stokje in de volgende steek, 1 steek overslaan* (* * de hele toer herhalen). Eindig met een slipstitch in de eerste vaste. (70 steken)

6 – 11: Toer 5 herhalen. (70 steken)

12 -16: 70 vasten haken.

17 – 21: Toer 5 herhalen. (70 steken)

22: 70 vasten haken.

23: Vasten haken en aan elke lange kant in het midden 11 steken overslaan voor het handvat. Voor de 11 steken die je overslaat haak je 11 lossen in de plaats.

24 – 26: 70 vasten haken. Eindigen met een slipstitch in de eerste vaste. Draad afknippen en wegwerken.

Mijn tasje is 16 cm hoog geworden, 21 cm breed en 6,5 cm diep. Als je hem groter wilt hebben dan maak je gewoon de bodem met wat extra toeren groter. Het tasje wordt dan vanzelf ook groter. Je heb dan natuurlijk ook meer steken dan mijn 70 steken rondom.

Onderin het tasje heb ik een bodem gemaakt van stevig karton. Ik heb gewoon het tasje bovenop een stuk karton gezet en met pen rondom afgetekend. Dan binnen de pen rand uitknippen en onderin het tasje doen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s