Super handig zo’n mini back pack aan je tas

Super handig zo’n mini back pack aan je tas 🙂 Bijvoorbeeld om je fietssleuteltjes in te bewaren of je medicijnen. Van die kleine dingetjes die je onder in je tas amper terug kan vinden. Maar ook voor wat geld als je gaat stappen. Je hangt deze mini back pack gemakkelijk aan je broekriem lus als je er een sleutelhanger aan vast maakt.

Mini backpack

Ik heb deze mini back pack gemaakt met Catania katoen en haaknaald dikte no 3. Het patroon heb ik van Pinterest mini back pack, alleen is dit in het Engels. Als je dat niet zo handig vind heb ik hieronder het patroon in het Nederlands.

 • Toer 1: 8 vasten in een magic loop, stevig aantrekken tot de ring gesloten is
 • Toer 2: In elke vaste 2 vasten haken (16 vasten)
 • Toer 3: *1 vaste, 2 vasten in de volgende steek* dit herhalen (24)
 • Toer 4: *2 vasten, 2 vasten in de volgende steek* dit herhalen (32)
 • Toer 5: 1 vaste, plaats een markering op de eerste steek met bijvoorbeeld een contrast draadje. Zo weet je waar het begin van de toer is. Nog 31 vasten haken (32)
 • Toer 6 tot en met de 17e toer 32 vasten haken
 • Toer 18 : *3 vasten, 1 losse, 1 steek overslaan* dit herhalen tot er 8 gaatjes zijn
 • Toer 19: In alle steken vasten haken, ook in de gaatjes (32)
 • Toer 20: In alle steken een slip stitch haken (32) Draad afknippen en doorhalen

Voor het dekseltje haak je 8 vasten in een magic loop, loop dicht trekken en in elke vaste 2 vasten haken (16). Dan voor toer 3: *1 vaste, 2 vasten in de volgende steek*, dit herhalen (24). Toer 4: 6 keer een slip stitch haken in de eerste 6 steken, dan *2 vasten en 2 vasten in de volgende steek* dit 3 keer, dan een ketting van 5 lossen en nogmaals *2 vasten en 2 vasten in de volgende steek* 3 keer. (24)

Nu het dekseltje aan de achterkant van de back pack bevestigen. Hiervoor tel je 6 steken terug aan de achterkant van de back pack vanaf waar je geëindigd bent bij de back pack (waar het afhechtdraadje zit). Aan deze 6 steken maak je de 6 slip stich steken van het dekseltje vast door de haaknaald telkens door een slip stich van het dekseltje te halen EN door een steek van de achterkant van de back pack. Met 6 slip stiches haak je dan het dekseltje en de achterkant aan elkaar vast. Haak nu nog 1 slip stich aan alleen de achterkant van de back pack en haak dan een sliertje van 8 lossen. Draai de back pack en zet dit sliertje met een slip stitch vast aan de andere kant van waar je het dekseltje hebt vast gezet. Het werkje weer draaien en 8 vasten haken in de lus van 8 lossen. Met een slip stitch eindigen en het draadje afknippen en doorhalen.

Nu maak je een koordje om door de gaatjes van de back pack te halen. In het koordje moet straks een strikje komen dus maak het koordje niet te kort. Ik heb 50 cm draadjes gebruikt, je kan het later altijd afknippen als het te lang is. Je neemt dus 3 draadjes van 50 cm en maakt daar een vlecht van. Het is leuk om voor dit koordje een andere kleur te nemen. Het begin en einde van het koordje verstevig je met een knoop. Dan het koordje door de gaatjes halen, strikje maken en klaar!

Nu voor de achterkant nog 2 schouder bandjes haken. Hiervoor haak je een sliert van 13 lossen, keren en 12 vasten terug haken in deze lossen. Keren en in elke steek een slip stitch haken, draad afknippen en doorhalen. Begin en eindig met een lange draad! Deze heb je nodig om de schouder bandjes aan de achterkant vast te zetten.

(Een slip stitch haak je alsof je een vaste haakt alleen haal je de opgehaalde lus direct door de lus op je haaknaald.)

Nu alleen nog een geschikt knoopje voor de mini back pack zoeken en vast zetten en hij is klaar! Natuurlijk nog even netjes alle losse draadjes wegwerken.

 

 

 

 

 

3 reacties

 1. Bij het dekseltje staat: 2 vasten en 2 vasten in de volgende steek. Bedoel je 4 vasten in 1 steek of 2 vasten in 1 steek en dan nog een keer 2 vasten in de volgende steek?

  Like

  • Beste Martine,
   Ik bedoel met 2 vasten haken: in de eerste steek 1 vaste en in de 2e steek 1 vaste, dan in de 3e steek 2 vasten haken (dus meerderen eigenlijk). Dit nog 2 keer herhalen, dan de ketting van lossen en dan nog 3 x herhalen.
   Ik hoop dat het zo lukt. Ik zal het even duidelijker omschrijven in het patroon op mijn blog. Stuur maar een foto als hij klaar is dan zet ik die erbij op de site (als je dat leuk vind natuurlijk). Groetjes Saskia

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s