Multifunctionele afwas sponsjes

IMG_8757

Deze fleurige afwas sponsjes zijn niet alleen super handig om mee af te wassen, maar ook een uitkomst om bijvoorbeeld je glazen douche deur mee schoon te maken! (kalk aanslag)

Voor deze fleurige afwas sponsjes gebruik ik garen van Rico design, Creative Bubble. Dit is verkrijgbaar in vele kleuren en wasbaar op 60 graden. Ik haak met naald no 3,5 en het patroon bestaat enkel en alleen uit vasten.

Rico Creative bubble garen is o.a te koop bij Marlaine.nl

Je haakt 25 opzet lossen en 2 lossen om te keren. Dan 25 vasten haken, 2 lossen en keren. Vanaf hier haak je vasten in de achterste lus van de steek. Je creëert hiermee een “hobbeltje”  in het patroon wat zo zijn functie heeft bij het afwassen en/of schoonmaken. Je blijft heen en weer vasten haken in de achterste lus tot dat je een vierkant hebt wanneer je de lap dubbel vouwt. Daarna haak je de dubbel gevouwen lap aan elkaar met vasten en haak je ook langs de andere 3 kanten rondom vasten. Draad afwerken, afknippen en wegwerken. Klaar!!!

Maak ze in heel veel kleuren, voor elke dag een andere. Verslavend deze leuke scrubbies 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s