Warme sjaal haken (easy)

Ik heb een heerlijk warme super lange sjaal gehaakt. Voor het materiaal heb ik een garen van Lana Grossa gebruikt, Gomitolo 100. Dit garen is verkrijgbaar in vele prachtige kleurcombinaties. Ik heb 3 bollen gebruikt en mijn sjaal is ruim 2 meter lang. Je zou ook aan 2 bollen genoeg hebben, maar ik houd van lang en dubbel. 🙂

Ik ben begonnen met 40 opzetlossen en 3 lossen voor het keren, met naald dikte no. 6 Het is een heel simpel patroon en als je je even kwaad maakt heb je de sjaal in 3 avondjes af. Elke avond 1 bol ophaken. 🙂 Hieronder het patroon met steek “Open Chevrons”.

Gehaakte lange sjaal5

Deze sjaal is super geschikt voor als je een openvallende jas hebt zoals ik. Je doet de sjaal losjes 1 x keer om je hals, dan pak je de lus die om je hals zit, draait deze 1 x helemaal om. Dan haal je de rechter sliert van rechts naar links door deze lus en de linker sliert van links naar rechts door dezelfde lus. De sjaal zit dan 2 x om je hals en ook 2 x op je borst gekruist. Er kan geen zuchtje wind meer doorheen, dus heerlijk warm.

Gehaakte lange sjaal6

Je hoeft de sjaal ook niet telkens opnieuw te knopen, je kan hem over je hoofd afdoen en op het haakje bij je jas hangen. Super handig!!!

 

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s