Sunny the Sunflower

Afgelopen zomer ben ik begonnen aan Sunny en afgelopen zaterdag 18 november heb ik hem afgemaakt. Hij is echt super leuk geworden.  Ik heb wat bijtjes op het blad en op zijn hoofd gestoken (zit een ijzerdraadje aan elk bijtje). Het heeft dus even geduurd voordat hij af was, maar door mijn pijnlijke spieren (fybromyalgie) kon ik niet lang achter elkaar aan Sunny werken. De bijtjes heb ik daarom ook niet zelf gehaakt, ik heb kant en klare bijtjes gebruikt voor het eind resultaat.

Sunny heb ik gemaakt voor mijn moeder. Mijn moeder had Alzheimer en was vaak heel verdrietig. Met Sunny wilde ik haar proberen wat vrolijker te maken als ze naar hem zou kijken. Tevens zou ze zijn blaadjes steeds in een andere positie kunnen zetten (daar zitten ijzerdraadjes in) waardoor hij bijvoorbeeld naar de bijtjes zou kunnen kijken die op zijn blad zitten. Ze zou daar haar eigen fantasie op los hebben kunnen laten.

Helaas is mijn moeder op 23 Oktober overleden. Ze heeft Sunny nooit gezien, maar hij houd nu zijn blad beschermend boven haar hoofd en mijn moeder kijkt daar best vrolijk bij.

KL Sunny en mam

Het patroon van Sunny is te vinden op Pinterest.

Sunny the sunflower

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s