Meloen en Aardbei scrubbie

Ik ben weer creatief bezig geweest 🙂 Het is gewoon verslavend om deze scrubbies te haken. Er komen ook steeds meer leuke patroontjes voor deze super handige afwas sponsjes.

Maar het is gewoon ook heel leuk om ze aan de muur te hangen in de keuken. Dus het liefste zou ik een hele verzameling scrubbies haken.

Het patroon van de Aardbei heb ik gevonden op pinterest  (crochetkingdom.com), alleen is het in het Engels.

Het patroon van de Meloen schijf heb ik zelf verzonnen, maar dat is ook niet zo moeilijk. Gewoon in rondjes haken en daarna dubbel vouwen en wat zwarte pitjes erin borduren.

Ik ben begonnen met een magic loop van 6 vasten. De tweede toer verdubbel je de steken (12) en daarna elke nieuwe toer 6 steken verdeeld meerderen. Na 13 toeren oranje heb ik nog 3 toeren groen gehaakt. Dan vouw je het werk dubbel en haak je dit aan elkaar. Met zwart wat zwarte pitjes borduren en je scrubbie is klaar!

Ik heb aan beide scrubbies nog een lusje gehaakt omdat ik ze op wil gaan hangen aan de muur. Maar een lusje is ook heel handig om de srcubbie aan te laten drogen na het wassen.

Als je een scrubbie voor de afwas gebruikt kan je deze ook mee laten draaien in de vaatwasser en hem daarna laten drogen. Maar scrubbie garen van Rico Bubble kan ook gewassen worden in de wasmachine op 60 graden!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s