Gehaakte mouwloze jurk

Wow dat was me wel even een project hoor! Maar hij is dan eindelijk klaar, mijn zelf gehaakte jurk.

Ik heb hem gemaakt van witte Catania katoen en de randen zijn afgewerkt met een zilveren lurex draad. Ik heb ook een paar lijntjes van boven naar beneden van pluizig wit garen voorzien.

Helaas heb ik geen kant en klaar patroon voor jullie want ik heb het al doende zelf verzonnen. Ik ben begonnen met het haken van Granny’s. Ik heb gewoon een leuk patroon Granny uitgezocht en heb er daar een aantal van gehaakt en deze aan elkaar vastgezet totdat ik de juiste omtrek voor mijzelf had.

KleinGehaakte jurk 3

Toen heb ik een jurk gepakt welk mij lekker zit en ben toen de bovenkant eraan gaan haken in de vorm van mijn jurk. Ik heb steeds na elke toer het werk op mijn jurk gelegd en gekeken wat ik moest minderen voor de armsgaten. Ik heb eerst de voorkant gehaakt en dan de achterkant en daarna de schouderbandjes aan elkaar gezet.

KLGehaakte jurk 3

Als dat klaar is heb je dus en soort crop top. Toen ben ik de rok eraan gaan haken en heb ik in de eerste toer wat meerderingen gemaakt. Achteraf waren deze niet nodig maar ik heb geen zin om de hele rok weer uit te halen dus laat ik het zo. De hele rok heb ik in het rond gehaakt. Ik heb wel elke toer gesloten en ben steeds met een nieuwe begonnen.

Ik heb gewoon een leuk patroon gekozen uit een patronen boek en als ik deze zat was ben ik overgegaan op een ander patroon.

KlGehaakte jurk 2

Je haakt gewoon tot je de gewenste lengte hebt. Randjes afwerken en draadjes wegwerken en klaar is je jurk!

Ik heb wel een tijdje naar een geschikte onderjurk gezocht omdat de jurk natuurlijk doorschijnt, maar uiteindelijk heb ik hem gevonden. Ik wilde namelijk een onderjurk met spaghetti bandjes en heb er een gevonden van het merk Ichi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s