Scrubbie breien

Omdat niet iedereen haken leuk vind heb ik hier een simpel patroon om een scrubbie te breien. Het lijkt heel erg op het patroon van de gehaakte scrubbie uit mijn andere blog bericht, maar voor de verandering heb ik nu 2 kleuren gebruikt. Je kan hem natuurlijk ook uit 1 kleur breien of juist uit nog meer verschillende kleuren. Gebruik lekker je eigen fantasie!! Deze gebreide scrubbie kan je lekker vastpakken met je vingers in de holle kant van de scrubbie waardoor je er ook heel makkelijk wat druk mee kan uitoefenen bij het afwassen.

Dit is het patroon:

34 steken opzetten en breien in tricotsteek, heengaande toer recht, teruggaande toer averecht. LET OP! Direct in de 2e toer, de averechtse toer ga je de eerste 2 steken samen breien en de laatste steek dubbel breien. Dit doe je elke teruggaande (averechtse) toer. De rechte toeren gewoon alle steken breien. Ik heb in mijn patroon 16 toeren steeds in blauw gebreid en 12 toeren steeds in oranje. Mijn uiteindelijke lapje was iets van 24 cm lang, maar dat steekt niet zo nauw.

Als het lapje de gewenste lengte heeft, alle steken losjes afkanten. Dan de schuine kanten tegen elkaar aan leggen en aan elkaar vastmaken.

Dan zoals hierboven een draad door de zijkanten van het werk rijgen en aantrekken. Dit aantrekken kan je het beste doen terwijl je de draad rijgt zodat deze niet breekt.

Dan zoals hierboven de scrubbie plat drukken en in het midden goed aan elkaar vast zetten. Draadjes netjes wegwerken en klaar! Maak er gerust een paar in leuke kleurtjes, ze zijn namelijk heel leuk om cadeau te geven.

Veel brei plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s