Scrubbies haken

scrubbies.jpg KL

Hoi allemaal, omdat mijn vest nog niet af is even een tussendoor project. Ik heb gisteren avond twee super leuke scrubbies gemaakt. Heerlijk om mee af te wassen en door hun gezellige kleurtjes wordt je er helemaal vrolijk van!

Afwassen doen we allemaal dus ik zou zeggen pak je haaknaald en ga aan de slag. Ik heb als garen Explosion van Lana Delvi gebruikt op haaknaald no. 6 Dat is een stug harig fantasie draadje waar ik nog wat bolletjes van had liggen. Het is niet meer te koop maar een vergelijkbaar garen is het nieuwe draadje van Rico Design “Rico Creative Bubble”. Het is verkrijgbaar in vele superleuke kleurtjes en van 1 bolletje maak je een gaaf afwas sponsje. En niet geheel onbelangrijk, je kan het wassen op 60 graden!

Ik heb een dik garen gebruikt op haaknaald no. 6, maar “Bubble” van Rico is wat dunner en bedoeld voor haaknaald no. 4. Je kan gewoon mijn patroon aanhouden met “Bubble” en haaknaald no. 4 gebruiken.

MATERIAAL: Rico Creative Bubble, haaknaald no. 4 en een dikke wolnaald voor de afwerking.

GEBRUIKTE STEKEN: lossen, vasten en slip stitch (lus ophalen en direct doorhalen)

PATROON: Begin met een ketting van 25 lossen. Zorg ervoor dat je een lange begin draad hebt om straks mee af te werken. Vanaf toer 2 haak je alle steken alleen in de achterste lus. Hierdoor krijg je het reliëf patroontje in de scrubbie.

toer 1: Haak 2 vasten in de 2e losse, haak in alle lossen 1 vaste tot de laatste 2 lossen, 2 vasten samen haken in de laatste 2 lossen, 1 losse en het werk keren. (totaal 24 vasten)

toer 2: De eerste 2 vasten samen haken, in elke volgende steek een vaste haken tot de laatste vaste, in de laatste vaste 2 vasten haken, 1 losse en het werk keren. (totaal 24 vasten)

toer 3: In de eerste vaste 2 vasten haken, in elke volgende steek een vaste haken tot de laatste 2 vasten, de laatste 2 vasten samen haken, 1 lossen en het werk keren. (totaal 24 vasten)

Herhaal toer 2 en 3 tot je ongeveer 15 reliëf patroontjes hebt. Niet afhechten!

Nu de begintoer en de laatste toer aan elkaar haken met slip stiches. (Je draait je werk alsof je weer terug gaat haken, je steekt in in de eerste vaste EN in de onderkant van de eerste steek van de begintoer, draad ophalen en direct door alle lussen halen). Dit doen je met alle tegenover elkaar liggende steken, dan afhechten en een lange draad eraan laten.

Je hebt nu een soort polsband.

Met de twee lange draad einden ga je nu langs de boven en onderkant weven, iedere draad apart en daarna goed aantrekken. Pas op dat je draad niet breekt! Nu kan je de scrubbie plat drukken met het gaatje in het midden. Met de dikke wolnaald haal je nu 1 van de draden door het midden naar de ander kant en maak je een dubbele knoop met beide draden.

Nu neem je alle draadjes in je wolnaald en set je het midden met wat steken vast. Klaar! Binnenkort kom ik met nog een leuk patroon voor een twee kleurige scrubbie en een patroon om een scrubbie te breien voor iedereen die breien makkelijker vind.

Veel plezier met afwassen!!!

blauwe scrubbie 2.jpg KL    FullSizeRender (2)

 

 

3 reacties

  1. mijn Scrubbie-anders is wel aan elkaar gemaakt zoals jij beschrijft, maar daarna heb ik de draad door het boveneinde en onderkant gemaasd om hem helemaal dicht te maken en ik heb de draad niet aangetrokken🤗 zo krijg je een groter werkvlak!
    Kan alleen de foto hier niet uploaden……….

    Leuk om te doen, ga er nog wat maken!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s