Een brei project wat maar niet af komt

Okay, ik ben altijd wel met meerdere projecten tegelijk bezig, maar er is er eentje die maar niet af wil. Hij ligt een beetje zielig in de mand en af en toe brei ik een paar toeren. En het is echt bijna af hoor, want ik ben met de laatste mouw bezig, maar op de één of andere manier heb ik geen zin om het af te maken en nu weet ik eindelijk waarom!

Het is een hele dikke trui (pen no. 8) en ik weet eigenlijk wel zeker dat ik hem nooit aan ga trekken, gewoon omdat ik de gebruikte steek (tricôt) te saai vind bij dit garen en omdat hij waarschijnlijk veel te warm is als trui. En dat terwijl ik toch helemaal verliefd ben op de prachtige kleuren van dit draadje. Ik heb dus een mouw uitgehaald en ben gaan breien met een ander steekje, de gerstekorrel steek. En wat denk je? De kleuren komen veel beter uit in deze steek, ze lijken wel intenser. Ik wordt er helemaal blij van en heb besloten om er een vest van te maken. Zo’n vest waar je lekker in weg kan kruipen en welke dus best lekker warm mag zitten. Tenslotte is het niet altijd (echt) zomer in ons land.

Hieronder heb ik een foto geplaatst zodat jullie het verschil in de kleuren kunnen zien van de tricot steek en de gerstekorrel steek met hetzelfde garen.

Katia Inca 2.jpg KL

Omdat ik nu dus zelf een patroon ga verzinnen voor het vest moet ik eerst een proeflapje breien en gaan meten hoeveel steken en hoeveel toeren er in 10 cm zitten. Gelukkig heb ik mijn proef lap al klaar want ik was al bijna klaar met de trui! Nu dus nog even wat rekenwerk en dan kan ik beginnen met mijn vest.

In mijn volgende blog bericht zal ik uitleggen hoe ik een proeflapje gebruik om mijn eigen patroon te maken voor dit vest.

Misschien heb je ook nog dikke wol liggen en wil je gezellig meedoen?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s