Chenille dekentje haken

Dit heerlijk zachte dekentje heb ik gemaakt van Chenille cake garen van Action. Ik heb er 2 hele bollen voor gebruikt en de afmeting is 65 x 96 cm. Geschikt voor het ledikant. Voor de wieg heeft u aan 1 bol genoeg. Maar voor op de bank mag hij natuurlijk nog groter 🙂

Het is natuurlijk een lekker simpel haakwerkje waar je niet veel bij hoeft na te denken. Ik heb het gehaakt met haaknaald no. 6 en heb de op -en neergaande steek gebruikt. Dus afwisselend 1 vaste, 1 stokje en in de volgende toer boven de vaste een stokje en boven het stokje de vaste. Ik ben wel elke toer begonnen en geëindigd met 1 vaste ongeacht hoe ik uitkwam met het patroon. Ik noem dit maar de kantsteken.

IMG_5270_1

Ik ben begonnen met 75 lossen (u kunt natuurlijk met meer of minder lossen beginnen afhankelijk van de maat welk u wilt maken), dan keren en in de 2e losse een vaste haken. Dan verder *1 stokje, 1 vaste*. ** herhalen tot het eind. De toer eindigen met 1 vaste ongeacht of de voorgaande steek ook een vaste is. Keren en weer beginnen met een vaste. In deze toer boven elke vaste een stokje haken en boven elk stokje een vaste. Ook weer eindigen met een vaste. Deze toer blijven herhalen tot de gewenste maat is bereikt. De Chenille cakes welke ik heb gebruikt geven vanzelf een streep motief. U kunt het dekentje natuurlijk met elk gewenst chenille garen maken. Bij Wolplein hebben ze hele leuke kleuren voor een leuke prijs. Dit zijn alleen effen kleuren. Bij Hobbii hebben ze ook gemêleerde chenille garens.

Veel haakplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s