Gebreid zomer truitje in regenboog kleuren

zomer truitje breien

Materiaal: 3 bollen Soft Melange van Zeeman en breipennen 5,5 en een haaknaald no. 5 voor de hals rand.

D8D021A8-6A08-4478-806D-1ACDD5A34CA9

Ik heb een proeflapje gebreid met pen 5,5 en had 17/18 steken op 10 cm breedte. In de hoogte had ik 20 toeren op 10 cm.

Als je ander garen gaat gebruiken maak dan ook eerst een proeflapje! Dan kan je zelf uitrekenen hoeveel steken je moet opzetten. Mijn panden zijn 50 cm breed en 60 cm lang. De halsopening is 22 cm breed en aan het voorpand 7 cm diep. Aan het achterpand iets van 2 cm diep.

Voor dit patroon heb je een stekenaantal nodig deelbaar door 10 + 9 (dit is inclusief 2 kantsteken)

Ik heb maat 38 gebreid, mijn panden zijn 50 cm breed. Omdat het patroon iets in elkaar trekt heb ik wat meer steken (10) opgezet dan oorspronkelijk nodig is voor 50 cm breedte.

Patroon: 1 kantsteek, *2 steken recht, 1 omslag, 1 steek afhalen, 2 steken recht samen breien, de afgehaalde steek over de samen gebreide steken halen, 1 omslag, 2 steken recht, 3 steken averecht *. ** herhalen, de toer eindigen met 2 steken recht en een kantsteek.

Alle heengaande naalden het patroon breien, alle terug gaande naalden de steken breien zoals ze zich voordoen (7 averecht, 3 recht).

Boordsteek: (op de goede kant) 2 steken recht, 3 steken averecht (begin en eindig met 3 steken recht)

Zomer truitje breien 2

 

Voorpand: 99 steken opzetten met pen 5,5 en 6 cm in boord steek breien. Daarna het patroon breien. Bij 53 cm totale hoogte de middelste 19 steken afkanten. Elk deel apart verder breien. Vervolgens aan de hals kant nog 1 x 3, 1 x 2 en 4 x 1 steek afkanten. Tegelijk aan de schouder kant in de laatste 4 toeren 1 x 15 en 1 x 16 steken (dit zijn de laatste steken) afkanten.

Zomer truitje breien 3

 

Rugpand: Breien zoals het voorpand. Bij 57 cm totale hoogte de middelste 33 steken afkanten en elk deel apart verder breien. Aan de hals kant nog 2 x 1 steek afkanten en tegelijk in de laatste 4 toeren aan de schouder kant 1 x 15 en 1 x 16 (dit zijn de laatste steken) afkanten.

Hals: Eerst de schouderbladen sluiten. Met haaknaald no 5 een randje vasten rond de hals haken en vervolgens nog een toer kreeften steek rondom (achteruit) haken. Zorg dat de steken netjes verdeeld zijn en dat het niet gaat trekken. (ik heb het ook 3 keer uit moeten halen voordat het naar mijn zin zat)

Nu alleen nog de zij naden sluiten. Laat een armsgat open van ongeveer 23 cm.

zomer truitje breien

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s