Schelp tas haken

Even een berichtje om te melden waar ik op dit moment aan werk. Ik ben een zomerse schelp tas aan het haken van prachtig lint garen met een licht verloop in de kleur. Het is garen van Lana Grossa in een schitterende zand kleur, maar dit garen is natuurlijk ook in andere kleuren te koop. En op dit moment zelfs voor een super lage prijs in de Lana Grossa webshop. Dus als jullie alvast mee willen haken zou ik nu je slag slaan. De naam van het garen is “Roma”.

Lana Grossa ROMA | 010-beige/zilverLana Grossa ROMA | 014-olijf/koperLana Grossa ROMA | 015-wit/goud/zilverLana Grossa ROMA | 018-oranjegeel/zilver/goudLana Grossa ROMA | 022-modder/koper/zilverLana Grossa ROMA | 025-beige/zilver/goudLana Grossa ROMA | 026-paars/goud/zilverLana Grossa ROMA | 029-goudbruin/koper/zilver

 

Het garen is gemaakt van 100 % katoen en zeer prettig om mee te werken. Ik haak deze tas met haaknaald no. 4,5 voor een stevig resultaat. Je hebt 6 bollen nodig voor deze tas.

Ik ben begonnen met 95 lossen.

2 vasten haken (de eerste in de 2e losse), *3 vasten in de volgende losse, 6 vasten, 2 lossen overslaan, 6 vasten*, van * tot * herhalen en dan eindigen met 2 vasten.

Steeds 1 losse haken om te keren en vanaf hier alleen nog maar in de achterste lussen van de vasten haken. Zoals je op de foto kunt zien worden de zijkanten (boven de 2 vasten van het begin en einde van de toer) telkens 1 steek groter.

Elke toer: 1 losse om te keren, vasten haken in de achterste lussen tot en met de 1e vaste van het groepje van 3 vasten, *3 vasten in de volgende steek, 6 vasten, 2 steken overslaan, 6 vasten*, vasten haken tot het einde van de toer. Van * tot * telkens herhalen.

Dit patroon blijven herhalen tot je de gewenste hoogte maat van je tas hebt. Daarna wordt de bodem van de tas eraan gehaakt, maar zover ben ik nog niet.

Wordt vervolgd!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s