Mini wind licht haken

D3AA650B-FAFD-46EB-AEE4-764A9FBD03D8

Dit heb je nodig:

– Glazen pot, Catania katoen, haaknaald 3,5, 2 schelpjes, stukje touw, waxine lichtje, wat zand en wat lijm.

Patroon: Haak eerst de bodem. Begin met een magic loop en haak daarin 6 vasten. Begin draad aantrekken en ring sluiten met een halve vaste in de eerste vaste.

 

1e toer: 1 losse, haak in elke vaste 2 vasten (12). Toer sluiten met een halve vaste in de eerste vaste van deze toer.

2e toer: 1 losse, haak vasten met in elke 2e steek 2 vasten (18). Toer sluiten met een halve vaste in de eerste vaste van deze toer.

3e toer: 1 losse, haak vasten met in elke 3e steek 2 vasten (24). Toer sluiten met een halve vaste in de eerste vaste van deze toer.

4e toer: 1 losse, haak vasten met in elke 4e steek 2 vasten (30). Toer sluiten met een halve vaste in de eerste vaste van deze toer.

Ga zo verder tot de bodem de maat heeft van de bodem van het glazen potje. In de volgende toer stokjes haken. Toer sluiten met een halve vaste in het eerste stokje van deze toer. Nu het fantasie patroon haken.

1e toer: 1 losse, een vaste in de eerste steek, *3 steken overslaan, 3 lossen, 1 vaste in de volgende steek*. ** herhalen en de toer sluiten met een halve vaste in de eerste vaste van deze toer.

2e toer: Een slipstitch in de lossen boog van de vorige toer, 3 lossen (dit is het eerste stokje), nog 4 stokjes in deze boog, 5 stokjes in alle bogen en de toer sluiten met een halve vaste in de 3e losse van het eerste stokje.

3e toer: Een slipstitch naar het 3e stokje, 1 losse en een vaste in dit 3e stokje, *3 lossen, een vaste in het 3e stokje van de volgende boog*. ** herhalen en de toer sluiten met een halve vaste in de eerste vaste van deze toer.

Toer 2 en 3 herhalen tot de gewenste hoogte van het glazen potje. Haak nu nog 1 x toer 3 en dan nog 1 x keer toer 2 maar dan met in elke boog 3 stokjes, 1 losse en nog maals 3 stokjes. Je krijg dan een krulrandje. Als je meer van strak houd dan laat je deze 2 toeren gewoon weg. Doe een koordje door de laatste bogen toer en leg daar een mooie knoop in. Aan de uiteinden van de koordjes heb ik 2 schelpen geplakt met het lijm pistool. Wat zand in de pot en een waxine lichtje en je heb een gezellig sfeerlichtje / windlichtje.

 

Verstuurd vanaf mijn iPad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s