Gehaakte bikini top

Yes! Het eerste deel van mijn bikini is klaar!

Ik heb deze bikini top gehaakt met haaknaald no. 4 en ik heb hierbij het garen Scheepjes Softfun Batik gebruikt. Dit garen bestaat voor 60 % uit katoen en kan gewassen worden op 30 graden.

KLSoftfun Batic Scheepjes

Ik ben begonnen met het haken van de bikini cups. Hieronder zie je het patroon, deze haak je dus 2 x. Ik heb dit patroon van Pinterest.

KLbikini top 6Als de cups klaar zijn dan haak je ze met 1 toer vasten via de onderkant van de cups aan elkaar. Zorg dat het aantal vaste deelbaar is door 4. Nu heen en weer haken langs de onderkant volgens het volgende patroon (maat S, 36):

Toer 1:  Begin met 3 lossen en 2 stokjes, dan een losse en vervolgens langs de hele rand telkens 3 stokjes en een losse, 3 stokjes en een losse, 3 stokjes en …………..

Toer 2 en 3 net zoals toer 1 alleen vallen de 3 stokjes dan boven de losse van de vorige toer. Je laat het patroon dus verspringen waardoor je een gaatjes patroon krijgt.

Toer 4: Begin met 3 lossen, 5 stokjes in het eerst volgende gaatje (dit is de losse van de vorige toer). 1 stokje, een losse en nog een stokje in het volgende gaatje. Dit patroon steeds herhalen; dus 5 stokjes in een gaatje en dan 1 stokje, een losse, een stokje in het volgende gaatje.

Toer 5: In deze toer komt er steeds een vaste in het midden van de 5 stokjes (in het 3e stokje dus) en er komen 7 stokjes tussen de 2 stokjes van de vorige toer. Ik ben mijn toer begonnen met 3 lossen en 2 stokjes in de eerste steek, daarna een vaste op de boog met 5 stokjes en daarna 7 stokjes tussen de 2 stokjes van de vorige toer. Dan dit patroon blijven herhalen tot het einde van de rand.

De rand onder de cups is nu klaar, nu ga ik langs de zijkant van de rand en een deel van de cup 17 vasten haken. In het midden de cups een klein stukje aan elkaar vast maken.

bikini top.jpgKL

In de teruggaande toer haak ik over deze 17 vasten het patroon van de rand, toer 1, 2 en 3. Dit patroon blijven herhalen. Hierbij telkens aan de kant van de cup (in elke 2e toer) 1 steek minderen door 2 stokjes samen te haken of door een steek over te slaan. Zolang minderen tot er nog 3 stokjes (steken) over zijn. Deze 3 stokjes samen haken en vervolgens door haken in het koord patroon. Een video van het koord patroon vind je bij mijn blogbericht “Haak je eigen ketting”. Ik heb deze koorden 34 cm lang gemaakt.

Als de 2 zijkanten klaar zijn haak je ook aan elke cup hetzelfde koord patroon. Ik heb deze 50 cm lang gemaakt. Alle draden netjes wegwerken en je bikini top is klaar!

KLbikini top 5

 

Ik heb mijn bikini top een extra detail gegeven door er DQ designer quality metalen veertjes op vast te zetten langs de rand en ik heb 2 schuif veertjes over het koord van de cups geschoven tot net boven de cups. Op verzoek kan ik deze veertjes leveren. Ze zijn er in zilver, goud en rosé goud. Een set voor de top en het broekje komt op 15 euro.

Het Batic garen kan je op Internet bij een aantal winkels nog in de uitverkoop vinden voor gemiddeld 2 euro per bol. Je hebt hooguit 2 bollen nodig dus haak je eigen bikini voor iets van 5 euro en als je de veertjes erbij rekent heb je voor 20 euro een super gave luxe bikini!!! In de winkel betaal je al gauw iets van 80 euro voor een gehaakte bikini.

KLbikini top 2KLbikini top 4 KLbikini top 3

Ik heb 2 schuivers en 7 lossen veertjes in de bikini top gebruikt en ik ga 3 losse veertjes bij het bikini broekje gebruiken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s