Gehaakte baby gympen

Van deze gympjes zijn zoveel patroontjes te vinden. Ik kon het niet laten om er ook een paar te maken 🙂 Ze zijn echt TE schattig!

All stars baby 3

Het patroon heb ik een beetje bij elkaar gezocht. Het zooltje van het ene en het neusje van het andere. De zijkant, achterkant en de flap in het midden heb ik zelf een beetje verzonnen. De veters zijn gemaakt van een sliert van 135 lossen met een knoopje op de uiteinden. Je kan deze schattige gympjes natuurlijk in iedere gewenste kleur maken. Ik heb Catania katoen gebruikt met naald 3,5mm.

Zooltje: All stars baby 4

Neusje: All stars baby 5

Rondom langs de zool heb ik één toer vasten gehaakt met blauw, 2 toeren stokjes met wit, één toer vasten met blauw en nog een toer vasten met wit.  Dan langs de achterkant 30 steken vasten met blauw opnemen, dus vanuit het midden even 15 steken terug tellen en daar beginnen. Na 3 toeren de volgende toer beginnen met 1 vaste dan 2 lossen, 2 steken overslaan en vanaf daar verder haken met vasten. Aan het einde van deze toer de laatste 3 steken laten wachten, 2 lossen haken en een vaste in de laatste steek. Je hebt nu links en rechts een gaatje voor de veter. De volgende toer gewoon weer vasten haken en in de 2 lossen ook 2 vasten haken. De volgende toer weer 2 gaatjes haken. Dit herhalen tot je in totaal 4 gaatjes links en rechts hebt voor de veter. Ik heb als laatste nog een extra toer vasten gehaakt en daarna afgehecht.

De flap in het midden heb ik apart gehaakt en daarna op de voorvoet vastgezet. Ik heb voor de flap een ketting van 16 lossen gehaakt. De flap bestaat volledig uit vasten. 3 toeren vasten, in de 4e toer aan weer zijden 2 vasten samen haken, daarna 3 toeren vasten. In de 8e toer wederom aan beide zijden 2 vasten samen haken en weer 3 toeren vasten haken. Dit herhalen tot je nog 10 steken overhebt. Als de flap lang genoeg is afhechten en vastzetten op het neusje van de schoen.

De veter van 135 lossen erdoor rijgen en vast strikken. In de uiteinden van de veter een stevige knoop maken. Ik heb het draad einde 1 x teruggestoken door de knoop.

Veel haakplezier!

5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s