Haak je eigen ketting

Hoe leuk is het om bij je zelf gebreide of gehaakte top een bijpassende ketting te maken? Je hebt er niet veel garen voor nodig dus als je wat overhebt van het garen waar je de top mee gemaakt hebt dan zou ik er zeker een ketting bij maken.

Gebruik dezelfde dikte haaknaald als de haaknaald of breipennen die je hebt gebruikt voor je top.

Patroon: Haak 2 lossen, steek in de eerste losse en haal een lus op, dan omslaan en een lus door de 2 lussen op je haaknaald halen. (= een vaste) Nu je werk een slag naar voren draaien en dan insteken in één lus, lus ophalen, omslaan en door de 2 lussen op de naald halen. (= een vaste) *Nu weer je werk een slag naar voren draaien (in dezelfde richting als eerst). Insteken in 2 lussen, lus ophalen , omslaan en door de 2 lussen op de naald halen.* Dit steeds herhalen tot je de gewenste lengte hebt bereikt.

Hieronder een video

Aan het begin van je koord zet je een knoop vast voor de sluiting (ik heb een schelp gebruikt). Aan het einde van je koord haak je verder met lossen tot je de gewenste maat hebt voor jou knoop sluiting. Je vormt dus een lusje en werkt de draadeinden netjes weg.

Als hanger kan je natuurlijk van alles gebruiken, ik heb bij mijn ketting een stukje koraal gebruikt. Dat heb ik ge-wrapt met zilverdraad. Ik heb de hanger gewoon vastgeknoopt in het midden van mijn ketting met een stukje van het garen.

IMG_7382.JPG crop.jpg KL

Iedereen zal verbaast zijn dat je een bijpassende ketting hebt bij je top.                                             Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s