Bottle ART “Christmas”

Hoe leuk is dit in je huiskamer met kerst? Tover een lege vierkanten fles om tot een gezellig kerst tafereeltje. Een klein lichtsnoertje erin en het brengt een gezellig sfeertje in huis.

Benodigdheden: een lege vierkanten fles, stukje touw, gesso, structuur pasta, takje uit het bos, sneeuw pasta, klein stukje kerstversiering, lijmpistool en acryl verf.

Als eerste heb ik raampjes gemaakt met het touw. Dit heb ik vastgelijmd met het lijmpistool. Daarna de rest van de fles helemaal in de witte gesso zetten. Toen ben ik met structuur pasta aan de gang gegaan. Ik wilde het effect van hier en daar bakstenen krijgen, dus dik structuur pasta op de fles en met een saté prikker heb ik de voegjes in de pasta “getekend”. Zorg ervoor dat de dop er nog af kan om straks de lichtjes erin te doen. Dus bij de dop iets dieper met de saté prikker een inkeping maken. Daarna heb ik de boel lekker laten drogen.

Toen de fles na een nachtje goed gedroogd was heb ik met het lijmpistool alle raampjes in 4 raampjes verdeeld. Van boven naar beneden een sliert lijm en van links naar rechts een sliert lijm.

Daarna heb ik de hele fles (behalve de raampjes natuurlijk) diep donker blauw geschilderd. Nadat de blauwe verf goed gedroogd was heb ik alles met witte verf ge dry brushed. Hiervoor neem je witte verf op een droge kwast en zorgt dat de verf goed in de kwast zit. Dan op een dubbel gevouwen keuken papiertje de meeste verf weer van je kwast afvegen zodat je de verf alleen nog maar een beetje stoft over de blauwe verf heen. Je krijgt dus een stoffig effect (geen schilder effect!). Door over sommige plekken vaker te “stoffen” met je kwast worden daar de plekjes witter. Bij de raampjes, op de dop en onderaan de hals heb ik sneeuw pasta aangebracht. Je kan daar ook nog wat glitters overheen strooien terwijl de pasta nog nat is. Tijd om alles weer te laten drogen.

Uit het bos heb ik een klein flexibel takje meegenomen en deze heb ik op een hoek van de fles vastgezet met het lijmpistool. Ook hier en daar langs de fles omhoog en de uiteinden van het takje heb ik een drupje lijm gebruikt. Ik heb aan 1 kant onder het raampje wat kerst blaadjes gelijmd en ook daar een beetje wit ge dry brushed en wat sneeuw pasta aangebracht. Tevens heb ik dat op het takje gedaan om alles mooi één geheel te maken. De fles heb ik gevuld met kunstsneeuw tot onder aan de raampjes en toen nog een klein lichtsnoertje erin. Het lichtsnoertje heb ik niet afgewikkeld, maar opgerold boven in de fles laten hangen. Anders zie je het snoertje zitten en dat staat niet zo mooi. Het snoertje klemt gewoon vast als je de dop er weer opzet. Ik heb het snoertje langs het takje een beetje weggewerkt en het deel met de platte batterij heb ik op de onderkant van de fles vast gelijmd. Op de hoekjes (onderkant) van de heb ik van die doorzichtige stoot kussentjes geplakt waar de fles op kan staan. (Anders staat de fles op de batterij)

Ik wens iedereen een super knusse kerst en een gelukkig en gezond 2021!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s