Bottle Art “Time”

Bottle Art TIME 10

Lees en zie hieronder hoe ik deze fles heb gemaakt. Veel plezier!

Bottle Art TIME

Voor deze Industrial fles heb ik een lege Dimple fles gebruikt. Ik heb eerst het gouden netje van de fles afgehaald en daarna de hele fles (ook de dop) in de witte gesso gezet, dit laten drogen en toen de hele fles (ook de dop) in de basis kleur geschilderd. In mijn geval is dat donker bruin. Ik heb een leuk Rice paper uitgezocht met mooi nostalgische uurwerken erop. Aan gezien de Dimple fles 3 kanten heeft heb ik 3 verschillende uurwerken uitgeknipt en deze met mod podge op de fles geplakt. Ook een dunne laag mod podge over de plaatjes heen smeren. Voorzichtig vanuit het midden zodat de plaatjes niet scheuren en alle bubbels eruit zijn. Lekker laten drogen en ondertussen grof touw om de hals van de fles gewikkeld en met het lijmpistool vastgezet.

Bottle Art TIME 2

Rond elke uurwerk heb ik structuurpasta aangebracht en heb ik alle open plekjes volgeplakt (met het lijmpistool) met allerlei spulletjes onderuit de gereedschapskist. Oude schroeven, moertjes, boutjes, houten pluggen, stukjes ketting, oude munten, schelpjes, knopen enz. enz. Toen er geen plekje meer over was heb ik ALLES in de basis kleur geverfd. Dit is best een precies klusje want er mag echt geen wit plekje meer zichtbaar zijn om straks een perfect resultaat te bereiken.

Bottle Art TIME 9

Ik was niet helemaal tevreden met de zichtbaarheid van de uurwerken, dus heb ik deze opnieuw met gesso wit gemaakt en nieuwe uurwerken uitgeknipt (gelukkig zaten er 6 op mijn Rice paper). De nieuwe uurwerk plaatjes het ik opnieuw op hun plek gelijmd en daarna, het wit wat nog zichtbaar was, weer met de basis kleur geverfd.

Nu is het tijd om kleuren te kiezen voor het dry brushen. Op de linker foto de kleuren waar ik als eerste mee aan de slag ben gegaan en op de rechter foto de metallic kleuren voor de finishing touch.

Ik ben met de lichtste kleur begonnen, eerst egaal overal even dik en daarna op hier en daar een plek wat extra (zie rechter foto). Daarna heb ik de andere kleuren gebruikt maar niet overal!

De metallic kleuren heb ik er als laatste op aangebracht. Ik heb hier wat plekjes voor gekozen die ik extra wilde laten opvallen. Tenslotte nog een kort roodkoperen ketting met bedel van een uurwerk op de dop gelijmd en iets naar beneden laten hangen. Het eindresultaat ziet u hieronder.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s