Mixed media canvas “old Brush”

 

Volgorde van aanpak:

  • Canvas 30 x 40 met pallet voorzien van structuur pasta. Ik heb witte structuur pasta gebruikt met zand erin verwerkt. Dit een nacht laten drogen.
  • Na het drogen heb ik het geheel geschilderd met donker bruine acryl verf en daarna laten drogen.
  • Daarna heb ik met het lijmpistool alle verzamelde spulletjes vastgezet op de gewenste plek. Ik heb 2 oude kwasten gebruikt. Onder de grootste ben ik begonnen met een flink stuk aluminiumfolie. Ik heb eerst een prop gemaakt van de folie en deze toen voorzichtig weer uit elkaar getrokken. Even passen of de kwast er mooi oppast voordat ik dit vast heb gelijmd. Tevens heb ik 3 bier dopjes platgeslagen met de hamer (links van de grote kwast en rechts ook 1), 2 lipjes van blikjes fris heb ik gebruikt (rechts naast de grote kwast) en 2 oude sleutels (rechts naast de grote kwast). Ook nog wat oude munten en het metalen stukje van een wasknijper. Je kan echt alles gebruiken wat je leuk vind en wat niet te groot en zwaar is. Zelfs oude schroeven en moertjes bijvoorbeeld. Ik heb ook veel schelpen gebruikt, een stukje touw en wat button parels. Je zou ook knopen kunnen gebruiken.
  • Alles wat op het canvas is geplakt heb ik ook in dezelfde kleur donker bruin geschilderd. Ik heb alleen de haren van de kwasten niet geheel donkerbruin gemaakt.

Mixed media canvas 9

En dan komt het leukste gedeelte, het dry brushen! Ik heb de kleuren gebruikt van de foto hierboven.

  • Ik heb dikke ronde kwasten gebruikt van varkenshaar en voor elke kleur een stuk keukenpapier. Je neemt een klein beetje verf op je kwast en draait dat lekker in een schaaltje goed in de kwast, dan op het keukenpapier de kwast uitvegen tot hij bijna droog is en met een beweging alsof je aan het afstoffen bent ga je dan over alle dingetjes op je canvas. Dit kan je laagje over laagje doen tot je de gewenste kleur intensiteit hebt die je mooi vind. Je kan op de ene plek iets meer doen dan op de andere voor een speels effect.
  • Ik ben begonnen met de kleur Khaki, toen Flamenco red, Antique Parchment en als laatste hier en daar iets van het metallic Chocolate brown.
  • De lichtstraal effecten heb ik bereikt door telkens met de kwast op dezelfde plek te starten. Daardoor wordt deze plek steeds lichter. Ik heb dit gedaan vanaf de rand van het canvas naar het midden toe, naar links, naar rechts enz. Maar dus steeds beginnen op de rand!
  • Ik heb als laatste het hele doek afgelakt met transparante buiten lak uit een spuitbus.

Mixed media canvas 6

Mixed media canvas 5

Mixed media canvas 4

Mixed media canvas 7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s