Dromenvanger met gehaakt kleedje / doily

Dit kleedje is gemaakt door mijn moeder en ik vind dit een hele mooie manier om hem als aandenken aan mijn muur te hebben hangen. Mijn moeder heeft wel honderd kleedjes gehaakt, dat was haar favoriete hobby.

Dromenvanger 2

Benodigdheden:

  • Gehaakt kleedje / doily
  • Borduur-ring
  • Papieren bloemen
  • Lijmpistool
  • Divers lint
  • Grote kralen
  • Veren

Ik heb het gehaakte kleedje (doily) als eerst in de borduur-ring gespannen en goed vastgezet. Ik heb een borduur-ring met een schroef gebruikt. Daarna heb ik het overtollige van het kleedje afgeknipt. Best een griezelig klusje maar als je de borduur-ring goed strak hebt gedraaid kan er eigenlijk niks fout gaan.

Daarna heb ik aan de bovenkant met een combinatie van lint en pareltjes een lus gemaakt om de dromenvanger aan op te hangen. www.creawerk.nl Ik heb dit eerst een paar keer om de sluiting van de borduur-ring gedaan, zodat je die niet meer ziet, en toe de grote lus gemaakt door gewoon een knoop in de lus te leggen. Het restant van het lint en pareltjes heb ik met wat lijm (lijmpistool) aan de zijkant op het hout van de borduur-ring vastgezet.

Dromenvanger 3

Als je het handig vind kan je de dromenvanger nu ophangen aan een deur of zo en dan aan de onderkant gaan werken. Je kan dan direct zien hoe het wordt. Ik heb een deurhanger van mijn kerstkrans gebruikt om de dromenvanger aan op te hangen.

Toen heb ik aan de onderkant linten bevestigd. www.creawerk.nl Hartjes lint, kant lint en gevlochten lint. Ik heb het lint door het haakwerk heen gestoken en aan de achterkant vastgezet met wat lijm. Aan het kanten lint heb ik 2 grote houten kralen gedaan en aan het hartjes lint hangen 2 glazen hartjes. Dit zijn eigenlijk Italiaanse kralen, die hebben binnenin goudfolie, erg mooi! Mooie kralen kun je lopen bij www.creawerk.nl  . Zoals gebruikelijk bij een dromenvanger heb ik ook veren gebruikt. Deze heb ik met een soort papier lint aan de onderkant vastgemaakt. Wat veren bij elkaar pakken, het papier lint eromheen wikkelen en vastlijmen of knopen en dan het papier lint door het haakwerk halen van voor naar achteren en ook aan de achterkant vast zetten met wat lijm.

Dromenvanger 4

En dan komen de prachtige papieren bloemen! Ik heb bloemen van Scrap Unlimited gebruikt, deze zijn erg mooi! (Natuurlijk kiest je de kleur van de bloemen een beetje bijpassend bij de kleur van je linten.) Ik heb ze allemaal met het lijmpistool vastgezet. Eerst even goed schikken en schuiven tot het naar je zin is en dan lijmen! Ik heb het zo gedaan dat je alle plekken waar het lint door het haakwerk gaat niet meer ziet. En dan naar boven toe steeds breder. Ik ben eerlijk gezegd aan de bovenkant begonnen met de grootste bloemen en naar beneden toe steeds kleiner.

Dromenvanger 2

Als laatste heb ik in het midden van het kleedje de haaknaald van mijn moeder in het werk gestoken, met daaronder nog een bedel met de eerste letter van haar naam. De bedel heb ik met een karabijn slotje aan het werk gehangen.

Dromenvanger 1

Mooi he?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s