Mixed media Bottle “Jack”

 

E39FA025-AF4C-42DA-86BC-9EE1B9C62D94

Heerlijk freubelen met lege flessen, je kan er de mooiste creaties van maken. Ook heel persoonlijke, dus super leuk als verjaardags cadeau!

Zo heb ik deze “Jack Sparrow” fles gemaakt:

– Zoek een leuke lege fles en begin met deze helemaal wit te maken met gesso of een spuitbus primer. Het is handig om een stok in de grond te steken en de fles daar overheen te schuiven. Zo kan je makkelijk bij alle kanten inclusief de onderkant en kan de fles ook drogen.

– Als dit droog is begin je met de afbeelding (Jack Sparrow) op de fles te plakken. Dit doe ik door eerst chemage lijm aan te brengen op de plek waar de afbeelding moet komen. Dan het plaatje er voorzichtig opdrukken. Probeer alle bubbels voorzichtig vanuit het midden naar de buitenkant toe te drukken. Als er nog wat bubbels blijvenzitten is dit niet zo erg, die zijn na het drogen een stuk minder of zelfs helemaal weg. Nu met een kwast en chemage lijm nogmaals over de afbeelding heen. Voorzichtig anders scheur het plaatje. Als het droog is kan je nog een laagje chemage lijm over de afbeelding aanbrengen.

– De hele fles heb ik nu zwart geverfd (behalve de afbeelding natuurlijk) omdat dit mij basis kleur is. Alles wat er  hierna op de fles wordt geplakt wordt later ook zwart geverfd.

– Nu ga je de fles beplakken met van alles en nog wat. Je zet alles vast met een lijmpistool of met Chemage lijm (mot podge). Ik heb aan de bovenkant verband gewikkeld. Als je een papje maakt van chemage lijm en wat water kan je daar het verband in drenken en dan om de fles wikkelen. Rondom de afbeelding en aan de achterkant heb ik verfrommeld keukenpapier geplakt. Als er lege plekjes zijn dan doe je daar wat chemage lijm op en strooi er zand overheen. Ik heb het schroefdraad gedeelte voorzien van touw en ook op de achterkant heb ik een slingertje met het touw gemaakt. Verder veel schelpen en wat munten. In de hals van de fles heb ik een stukje koraaltak geplakt.

– Aan de rechterhand naast de afbeelding heb ik een sliertje gemaakt met wat bruin touw. Ik heb dit onder een schelp vastgelijmd. Hieraan heb ik diverse dingen geknoopt. Deze sliert wordt niet zwart geschilderd dus deze heb ik in huishoud folie gewikkeld totdat de fles helemaal klaar is.

– Als de fles helemaal beplakt is ga je eerst alles zwart verven en na het drogen dry brushen met witte verf. LET OP! Alles met wit brushen behalve het verband! Dit deel wordt met rode verf ge- dry brushed. Als laatste doe je op wat plekjes parelmoer verf. Ook dry brushen.

– Bij een tevreden resultaat kan je de fles met een spuitbus transparante buitenlak aflakken. Als je niet tevreden bent is dat geen punt want je kan net zoveel dry brushen als je wilt. Laagje over laagje net zolang tot je wel tevreden bent. Probeer ook rustig een ander kleurtje als je dat wilt.

Succes!

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s