Doily art

Ik heb van mijn moeder nog heel veel prachtige kleedjes. Ze was altijd aan het haken met super dun draad en maakte de mooiste exemplaren. Ik heb er een waar kunstwerk van gemaakt. Heb je ook nog zulke kleedjes en weet je niet wat je ermee moet, maak dan ook zo’n groot kunstwerk voor aan de muur!

Doily art 6

Benodigheden:

  • 1 canvas doek 30 x 40 cm
  • Lijmpistool en lijmpatronen
  • Kunstbloemen
  • Doily’s
  • Dunne haaknaalden (optioneel voor de letter rechts onderaan)
  • Jutte doek
  • Nietpistool
  • Modpodge lijm
  • grote kwast

Ik ben begonnen met het jutte doek te strijken, daarna op een vlakke ondergrond leggen, het canvas er op zijn kop boven op (met de goede kant naar beneden) en dan met een nietpistool het jutte goed vast zetten aan de randen van het canvas.

Dan een beetje puzzelen met de kleedjes / doily’s en deze zorgvuldig vast lijmen met Modpodge. Hiervoor gebruik je een grote kwast. Ik heb lijm op het jutte gedaan en op de randen van de kleedjes (boven en onderkant), anders gaan deze omkrullen en dat staat niet netjes. Bij de wat grotere kleedjes heb ik ook op sommige plekken aan de onderkant wat lijm gedaan. Kijk gewoon even wat nodig is. Dit goed laten drogen voordat je met de kunst bloemen aan de slag gaat.

Ik heb wat kunstbloemen bij het tuincentrum gehaald en deze van de takken afgeknipt met een speciaal kniptangetje voor ijzerdraad. De roze bloemen zijn van Belle fleur en deze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Deze bloemen hebben geen steeltjes wat wel zo handig is voor dit project. Als je de bloemen naar je zin hebt gerangschikt zet je ze vast met het lijmpistool.

Doily art 5

Ik heb rechts onderaan het canvas met oude haaknaalden de eerste letter van de naam van mijn moeder gefabriceerd, omdat mijn moeder deze prachtige kleedjes heeft gemaakt. Ook het schaartje waar ze de draadjes altijd mee afknipte heb ik daarbij geplakt. Aan de achterkant heb ik aan beide kanten (een stuk van bovenaf) een spijker schuin ingeslagen en daar een stevige metaal draad aan vast gemaakt van links naar rechts. Zo is het kunstwerk klaar om op te hangen!

Doily art 4

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s