Even iets heel anders :), kerstballen van thee zakjes maken

Ik ben momenteel bezig met het breien van een trui met Alpaca wol, maar omdat het nog even duurt voordat deze af is zet ik even iets heel anders op mijn blog.

Ik heb kerstballen gemaakt van thee zakjes. Nou eigenlijk niet van het theezakje zelf, maar van de zakjes waar de theezakjes in gezeten hebben. Je moet er heel wat van sparen voor een complete kerstbal, vandaar dat het misschien handig is om er alvast mee te beginnen als je er een paar wilt maken voor de kerstdagen van 2018. Ze zijn ook enorm leuk om cadeau te geven, alhoewel je dat waarschijnlijk niet zo gauw zal doen na het vele werk wat je eraan hebt. En ze zijn natuurlijk te schattig om weg te geven :).

Het is niet echt heel ingewikkeld om te doen. Wat je nodig hebt zijn styropor ballen, korte speldjes, smal groen lint en heel veel dezelfde theezakjes.

Je begint met uit alle theezakjes exact hetzelfde vierkantje te knippen of snijden. Je moet wel even van tevoren bepalen welke afbeelding van het theezakje je in het midden van het vierkantje wilt hebben. Het midden wordt namelijk zichtbaar op de kerstbal. Deze vierkantjes vouw je overdwars tot een driehoek en daarna nog eens dubbel tot een driehoek. Alle vierkantjes vouw je op exact dezelfde manier. Eén vierkantje vouw je niet maar maak je met 4 speldjes vast op de styropor bal. In elke hoek een speldje. Dit is het begin! Op onderstaande foto kan je goed zien dat onder de eerste 4 “blaadjes” een glad geheel zit, dat is het eerste niet opgevouwen vierkantje.

IMG_8606

Je kan ook goed zien hoe je de eerste 4 “blaadjes” vast moet spelden op de bol. Elk “blaadje” zit vast met 2 speldjes in de onderste puntjes. Het bovenste puntje blijft los zodat het net een “blaadje” lijkt. Als je goed naar de foto kijkt kan je duidelijk zien waar je de volgende rij “blaadjes” vast moet maken.

Op bovenstaande foto’s kan je ook goed zien op welke plek je de speldjes plaatst. Elke rij “blaadjes” bestaat uit 4 “blaadjes” welke elke rij verspringen.

IMG_8605

Je eindigt op een gegeven moment niet met 4 maar met 2 “blaadjes”. Tussen die 2 “blaadjes” maak je een mooi strikje vast met lange uiteinden, welke je vervolgens weer bij elkaar bindt om de bal aan te kunnen ophangen. Ik heb eerst een gaatje geprikt met het speldje, lijm in het gaatje gedaan en daarna weer het speldje met lint erin. Je kan het beste sieradenlijm gebruiken, dat is dikke lijm en het handigste is om het met een spuitje in het gaatje te doen.

Alle gebruikte materialen zijn te koop bij de hobby winkel, behalve de theezakjes dan :).

Zo kan je heel veel verschillende kerstballen maken maar natuurlijk ook heel veel dezelfde. Er zijn tegenwoordig zoveel soorten thee te koop zodat je wel oneindig veel verschillende kerstballen zou kunnen maken. In de groene bal herkennen jullie waarschijnlijk wel de bekende pickwick thee.

Ik hoop dat jullie de kriebels hebben gekregen om ook van deze leuke ballen te maken. Veel plezier!!!

IMG_8609

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s